Foci

Negyedórás kényszerszünet után döntetlen a holland rangadón

2-2-es döntetlen született a PSV-Ajax holland rangadón, de nem volt felhőtlen a hangulat: egy rémisztő sérülés miatt 15 percig állt a játék.

A holland csúcsrangadó igazán impozánsan indult, ugyanis két perc telt el az első gólig: ekkor a PSV játékosa, Tim Matavz senkitől sem zavartatva, higgadtan tekert a bal alsóba (1-0).

Az első játékrész 20. percében, az addig látványos, és eseménydús focit hozó mérkőzés nem várt fordulathoz érkezett. Egy hátborzongató ütközés során saját játékosa rúgta fejbe a hazaiak kapusát, akit közel negyedórán át kellett ápolni az ötösön belül, így 45 perc helyett 60-ig tartott az első felvonás. Ennyi idő azonban elég volt a forduló előtt még listavezető Ajaxnak az egyenlítésre: Kolbeinn Sigthorsson egy erősen vitatott lökdösődés után talált a kapuba, a játékvezető azonban megadta a gólt. (1-1).

A szünet után mindkét alakulat nagy erőkkel rohamozott, és helyzetekben az első félidőt is túlszárnyaló másodikat láthattunk. A nagy számok törvénye alapján a lehetőségekből gólok is születtek, egészen pontosan kettő. Előbb a PSV értékesített egy tizenegyest, majd a 80. percben a csereként beállt Dmitrij Bulykin egy jobboldali beadást passzolt a hálóba (2-2).

A döntetlen ellenére az Ajax ideiglenesen ismét élre állt a holland pontvadászatban, míg az eindhoveniek az ötödik helyet foglalják el.

Przemyslaw Tyton sérülése:

Eredmény-Eredivisie, 6. forduló
PSV Eindhoven-Ajax Amsterdam 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Matavz (2.), Wijnaldum (55.-büntetőből), illetve Sigthorsson (44+4.), Bulykin (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik