Foci

NB1, 9. forduló, edzői értékelések

Az OTP Bank Liga szombati fordulójának legfontosabb eredményét a Honvéd érte el, a kispestiek az Újpest legyőzésével feljöttek a harmadik helyre.

A Honvéd számára többszörös jelentőségű volt az Újpest elleni hazai fellépés. Azon kívül, hogy a kispestiek hat éve nem tudták legyőrni odahaza a lila-fehéreket, győzelem esetén esélyük volt rá, hogy feljöjjenek a harmadik helyre.

A Bozsik Stadionban a két csapat izgalmas meccset játszott, a támadásban határozottabb piros-feketék 2-0-val megtörték a hazai átkot, és a következő hetet már a taballa harmadik helyén kezdik.

Supka Attila, a hazaiak mestere a meccs előtt azt nyilatkozta a Sport24-nek, hogy elégedett az eddigiekkel, még mindig folyik a csapat építése, de a háttér stabil, és ez meglátszik. A győzelem után sem a kritika dominált a honvedfc.hu-nak adott nyilatkozatában, de azért van még mit javítani.

“Túl óvatosan kezdtünk, de a szünetben sikerült felrázni a társaságot, és elhitetni velük, hogy 45 perc alatt meg lehet ezt nyerni. Összességében megérdemeltük a három pontot”- mondta Supka. A vesztes Újpest edzője, Zoran Spisljak vitatta a Honvéd vezető gólját jelentő büntető jogosságát, de alapvetően azért kaptak ki, mert nem éltek a lehetőségeikkel.

Bozsik-stadion, 3400 néző, vezette: Iványi Zoltán
Budapest Honvéd-Újpest 2-0 (0-0)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreczeni, Hajdú – Horváth (Harmony, 70.), Hidi, Abbas (Kostolani, 83.), Zelenka, Tchami – Danilo (Ivancsics, 89.).Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon, Tajthy, Egerszegi (Balogh, 67.), Barczi – Kabát, Rajczi (Kovács, 76.). Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Danilo (61., 71.)
Sárga lap: Debreceni (53.), Zelenka (63.), Botis (65.), Danilo (71.), illetve Tajthy (50.), Pollák (43.), Dvorchsák (13.)

Az újonc Pécs számára a forduló tétje az volt, hogy dobogón tud-e maradni. Az ügy érdekében hazai közönség előtt le kellett győzniük a Siófokot. A feladat megodhatónak látszott, de végül mégsem sikerült, ami nem is csoda, hiszen mindkét találatot a Balaton-partiak szerezték, csak ebből az egyik öngól volt.

A pmfc.hu-nak nyilatkozó trénerek közül a pécsiek mestere, Mészáros Ferenc egyaránt kritizálta a bíró és játékosai produkcióját, de az egy pontot azért megbecsüli az újonc. Ifj Mihalecz István férfiatlannak ítélte csapatát az első félidőben, a szünet utáni produkvióval már jobban ki volt békülve.

Pécs, PMFC Stadion, 3000 néző, Vezette: Radványi Ádám
Pécsi MFC – BFC Siófok 1-1 (1-0)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marovic – Demjén (Zeljkovic 55.), Regedei (Horváth Zs. 69.), Pintér A. Nagy O. – Andorka (Gyánó 77.), Frőhlich. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér Zs., Szabó J. – Tusori – Haraszti, Kecskés, Huszák (Rebryk 38.), Melczer (Horváth A. 88.) – Sowunmi (Lattenstein 82.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerzők: Sowunmi (25., öngól), illetve Szabó J. (71.)
Sárga lap: Marovic (16.), Pintér A. (60.), Regedei (64.), Nagy O. (80.), Fröhlich (84.), illetve Kiss Zs. (80.)

A bajnok Videoton, pontosabban edzőjük, Paulo Sousa a héten bohózatba illő minibotrányba keveredett, a csapat azonban még mindig nem játszik címvédőhöz méltóan. Ezúttal a Fáy utcában hullajtottak el két pontot.

Paulo Sousa a vidi.hu-nak nyilatkozva a sok kihagyott helyzettel, illetve némi balszerencsével indokolta a döntetlent. A Vasas trénere, Marijan Vlak nem búslakodott a 0-0 miatt, elvégre a bentmaradásért harcoló csapat a bajnoktól rabolt pontot.

Fáy utca, 1800 néző, vezette: Solymosi Péter
Vasas-Híd – Videoton 0-0
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Gáspár, Sütő, Kovács – Dajic, Mehmedagic, Farkas B., Bárányos (Jokic, 72.), Katona (Ferkó, 62.), Simic. Vezetőedző: Marian Vlak
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vaskó (Tóth Balázs, 80.), Oliviera – Gosztonyi (Walter, 59.), Sándor, Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics, 72.) – André Alves, Brandao. Vezetőedző: Paulo Sousa
Sárga lap: Sütő (32.), Gáspár (59.), illetve Brandao (50.), Caneira (70.)

A Pápa szombathelyi vendégjátéka elég keményre sikerült, a Hali hajrágyőzelme mellett rengeteg szabálytalanság és két piros lap is színesítette a meccset.

Aczél Zoltán, a Haladás edzője a haladasfc.nyugat.hu-n dicsérte csapatát az utolsó percekben mutatott játék miatt, és bevallotta, hogy irigyli Kenesei Zoltánt a tartásáért. “Önmagához képest gyengébben játszott, aztán adott egy gólpasszt, csinált egy tizenegyest, amit be is lőtt. Én nem mertem volna odaállni.”

Véber György, a pápaiak mestere szerint a végén ostoba hibák miatt vesztettek.

Szombathely, 6000 néző, vezette: Berger József
Haladás – Pápa 2-1 (0-0)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Simon, 84.), Guzmics, Korolovszky, Sluka, Horváth András (Rajos, 57.), Iszlai, Halmosi, Oross (Kovács, 57.), Kenesei, Vujovic. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Pápa: Szűcs – Nagy, Rodenbücher, Totadze, Présinger, Lovrencsics (Zulevs, 79.), Farkas (Horváth, 60.), Maric, Puri (Tóth, 73.), Ganugrava, Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Kovács (88.), Kenesei (92., 11-esből), illetve Ferenczi (53.)
Sárga lap: Halmosi (42.), illetve Farkas (12.), Maric (48.), Totadze (51.)piros lap: Vujovic (78.), illetve Présinger (71.)

A sereghajtó Zalaegerszeg még hazai pályán sem mehetett biztosra a Kecskemét ellen, a szünet előtti kimaradt hazai büntető, majd egy gólváltás után sok említésre való esemény már nem történt, az 1-1 pedig egyik csapatnak sem ideális. A ZTE ráadásul az utolsó 25 percet emberelőnyben játszotta végig, de nem tudott élni a lehetőséggel.

Prukner László, a zalaiak edzője szerint nagy lehetőséget szalasztottak el a Kecskemét ellen, pedig kockáztattak a siker érdekében.

Zalaegerszeg, Városi Stadion, 2100 néző, Vezette: Fábián Mihály
ZTE FC-Kecskeméti TE 1-1 (1-1)
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic, Hidvégi – Máté, Kamber, Szakály D. (I. Delic 75.), Balázs – Bujor (A. Delic 53.), Turkovs. Vezetőedző: Prukner László
Kecskemét: Németh G. – Alempijevic (Koszó 54.), Radanovic, Balogh B., Mohl – Savic, Bertus, Ebala, Gyurcsó (Gyagya 70.) – Bori (Foxi 55.), Lencse. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Gólszerzők: Balázs (40.), illetve Lencse (11.)
Sárga lap: Bulatovic (7.), illetve Bori (42.), Lencse (64.), Mohl (65., 66.)
Piros lap: Mohl (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik