Foci

Esélyt sem adott a Chelsea-nek a United

Smalling, Nani és Rooney góljavial magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a Manchester United a Chelsea felett az angol labdarúgó-bajnokság rangadóján.

A derbi nyolcadik percében már megkezdődött a gólgyártás az Old Traffordon: Ashley Young szöglete után Chris Smalling robbant be leggyorsabban, és fejesét Cech nem tudta hatástalanítani (1-0).

A vendég Chelsea is közel járt a gólhoz, előbb Ivanovic, majd Sturridge puskázta el az egyenlítési lehetőséget. Ha a kékek nem találnak be, gondolták a Vörös Ördögök, akkor megteszik ők. Érdemes is volt várni a 37. percre, ugyanis Nani szépségdíjas bombát ragasztott 20 méterről a jobb felsőbe (2-0). Sok idő nem telt el, érkezett a harmadik hazai gól is: a kapu előtti kavarodásban a Chelsea védői nem tudtak felszabadítani, a labda pedig Rooney elé került, aki élt a lehetőséggel, és az üres kapuba lőtt (3-0).

Ha az egyenlítésért nem is, de a szépítésért küzdő Chelsea a szünetben Nicolas Anelkát küldte pályára. A támadó meg is hálálta a bizalmat, ugyanis remek átadása után Fernando Torres a 46. percben mattolta De Geát (3-1).

A 77. percben még Rooney szétforgácsolta a kapufát, de újabb találat már nem született, így az angol bajnokság rangadóját magabiztos Manchester United siker zárta. Győzelmükkel a Vörös Ördögök visszavették a tabella első helyét a korábban döntetlent játszó városi riválistól, a Manchester City-től.

A Chelsea sem bírt a MU-val:

Eredmények-Premier League, 5. forduló
Manchester United-Chelsea 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Smalling (8.), Nani (37.), Rooney (45.) illetveTorres (46.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik