Foci

Emberhátrányban kapitulált a Real Madrid

A Levante meglepetésre 1-0-ra legyőzte a mérkőzést tíz emberrel befejező Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.

A Bajnokok Ligájában a Dinamo Zagrebet legyőző Real Madrid a Levante vendégeként is a három pontra hajtott. Az első játékrészben többször is gólhelyzetbe kerültek a blancók támadói, de egyszer sem rezdült meg szabályosan a hazaiak hálója: csak lesgólig jutott a királyi alakulat.

A félidő meghatározó jelente volt, amikor Sami Khedira egy szóváltás után fellökte Ballesterost. Mivel a németnek volt már egy sárgája, így a játékvezető kiállította.

A fordulás után még emberhátrányban is a Real Madrid irányította a játékot, de vérszemet kapott a Levante, és egyre többször kerültek Casillas kapuja elé. Ennek a 68. percben meg is lett az eredménye: Javi Venta gurított a tizenhatoson belül üresen álló Arouna Konénak, aki a léc alá bombázott (1-0).

A Levante győztes gólja:

A hátralévő időben többször is próbálkoztak a blancók, de Munua biztosan őrizte a hazai kaput, így óriási meglepetésre, a Levante 1-0-ra legyőzte a Real Madridot. A királyi alakulat ezzel a vereséggel a tabella negyedik helyére csúszott vissza.

Eredmény-Primera Division, 3. forduló
Levante – Real Madrid 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Koné (68.)
Kiállítva:
Khedira (40.)

Athletic Bilbao – Real Betis 2-3 (1-3)
Gólszerzők:
Oscar De Marcos (37.), David Lopez (86., 11-esből), illetve Benat (7.), Nacho (13.), Salva Sevilla (45., 11-esből)
Kiállítva: Fernando Amorebieta (90., Athletic Bilbao), illetve Mario (74., Real Betis)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik