Foci

Del Bosque szerint a spanyolok nem gyengültek

Az Európa- és világbajnok spanyol válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata, amely már kijutott a 2012-es Eb-re, nem gyengült a nagy sikerek óta.

Vicente del Bosque az As című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy 2012-ben, a kontinensbajnokságon nagy ellenfél lehet a holland, a német, az angol és a portugál válogatott is.

A szakvezető kitért a két örök ellenfél, a válogatott majdnem egészét adó Barcelona és Real Madrid elmérgesedett viszonyára vonatkozó kérdés elől, inkább azt hangoztatta, hogy a legfontosabb a közös cél, a sikeréhség fenntartása. Tíz hónappal az Eb előtt nem fogalkozik az összeállítással.

Del Bosque nem maradt adós viszont a felelettel, amikor azt firtatta az As, hogy miért utasította vissza két hónapja az Internazionale és a Chelsea vezetőedzői tisztre szóló sokmilliós ajánlatát egyaránt:

“Azért, mert nem minden a pénz, én örömmel vagyok szövetségi kapitánya válogatottunknak, és elégedett vagyok a szövetségünkkel is.”

Hozzáfűzte, hogy a nemzeti csapat után nem kíván már edzősködni semmilyen klubcsapatnál, a válogatott kispadján pedig szívesen látná a Barcelona jelenlegi mesterét, Pep Guardiolát.

“Pep kétségtelenül felkészült edző, de több kiváló tréner is szóba jöhet még, neveket azonban ne várjanak tőlem” – mondta a decemberben 61 éves szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik