Foci

Cavani triplájával verte a Milant a Napoli

Az olasz labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának rangadóján a Napoli 3-1-re legyőzte a címvédő AC Milan együttesét.

A Serie A előző szezonjának két dobogósa a hét közben a Bajnokok Ligájában is jól szerepelt a Milan a Barcelona otthonában 2-2-re végzett, míg a Napoli 1-1-es döntetlent ért el szintén idegenben, a Manchester City ellen.

A Napoli otthonában egyik csapatnak sincs könnyű dolga, így a bajnoki címvédő Milan is rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatott. Ennek ellenére a piros-feketék viszonylag hamar megszerezték a vezetést, tizenegy perc elteltével a nyáron érkezett Aquilani fejelt a jobb felső sarokba egy beadás után (0-1).

Két percen belül azonban egyenlítettek a hazaiak, egy szabadrúgás után Cavani elé került a labda, az uruguayi gólvágó lövése pedig Abbiati lába között a kapuban kötött ki (1-1).

A Napoli még a szünet előtt a vezetést is átvette, egy kontra végén ismét Cavani volt eredményes (2-1). Walter Mazzarri csapata bekezdett a második félidőben, Cavani egy védőtől hozzá pattanó labdát kapásból küldött a vendégek hálójába, ezzel mesterhármast szerzett a Milan ellen (3-1).

A címvédő nem tudott már szépíteni sem, Massimiliano Allegri együttese a Lazio elleni iksz után most egy vereséggel folytatta szereplését a bajnokságban, a Napoli pedig a Cesena után a Milant is 3-1-re verte, ezzel két mérkőzés után százszázalékosak Lavezziék.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Serie A, 3. forduló
SSC Napoli – AC Milan 3-1 (2-1)
Gólszerzők:
Cavani (13., 36., 52.), illetve Aquilani (12.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik