Foci

Van még mit tenni a brazil vb-ig

Sok teendő van még Brazíliában a 2014-es világbajnokság előkészítése terén Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint.

“Hogy őszinte legyek, sok tennivaló akad még, de ez normális is ezer nappal a 2014. június 12-i rajt előtt – fogalmazott a  az elöljáró. – Lényeges, hogy mostantól kezdve a lehető leggyorsabban haladjunk és a legszorosabban együttműködjünk a hatóságokkal, illetve a házigazda városokkal.

És itt most nem csupán a stadionokról van szó, hanem a teljes infrastruktúráról, a repterek fejlesztéséről, a tömegközlekedésről, a szálláskapacitásról, hogy a világbajnokság végül emlékezetes legyen a csapatok és a szurkolók számára egyaránt.”

A FIFA korábban többször figyelmeztette a brazil szervezőket, hogy a jelenleginél gyorsabban kellene haladniuk a munkálatokkal, de Dilma Rousseff államfő augusztus közepén biztosította a futballszervezetet, hogy a stadionok időben elkészülnek.

A vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont találkozóknak.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik