Foci

Újabb Arsenal-fiaskó két öngóllal

A botladozó Arsenal 4-3-as vereséget szenvedett az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a Blackburn vendégeként.

Pikáns mérkőzésen fogadta a Blackburn az Arsenalt a Premier League szombati játéknapján.

Az angol sajtóorgánumok már a hazaiak menedzserének utódjáról írnak, Steve Kean pótlására már ki is nézték Ole Gunnar Solskjaert, aki a norvég Molde vezetőedzőjeként éppen egy sikerszériát fut (vezetik a bajnokságot).

A Blackburn eddig nem szerepel fényesen a bajnokságban, a forduló előtt az utolsó, 20. helyen állt a Premier League-ben, 1 ponttal. Az Arsenal a Dortmund otthonában elért bravúros 1-1-gyel és a múlt héten a Swansea ellen aratott 1-0-s győzelemmel felállt a padlóról, ahová még a Manchester United elleni nyolcas után került.

Sőt, Gervinho 10. percben szerzett góljával meg is szerezték a vezetést az Ágyúsok. Yakubu a 25. percben egyenlített (1-1), de a másik új szerzemény, Arteta ismét a londoniakat juttatta előnyhöz (1-2). Song öngóljával egalizált a Blackburn a fordulás után (2-2), sőt, az 59. percben Yakubu találatánál már náluk volt az előny (3-2).

Még nehezebb helyzetbe került Arsene Wenger csapata a 68. percben, amikor Koschielny saját kapujába talált egy hazai támadás végén (4-2). A forduló előtt az Arsenal sem állt fényesen, csak a 12. pozícióban tanyázott, és szinte biztos, hogy vereségével hátrébb csúszik majd, a Rovers például nyomban meg is előzi.

Chamakh ugyanis a 85. percben csak szépíteni tudott (4-3).

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Premier League
Blackburn Rovers – Arsenal 4-3
gólszerzők: Yakubu (25., 59.), Song (öngól, 50.) Koscielny (68., öngól), illetve Gervinho (10.), Arteta (34.), Chamakh (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik