Foci

Nyolcat rúgott a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti mérkőzésén a katalánok akkor lőttek gólt az Osasunának, amikor akartak: nyolcig jutottak.

Hosszú idő után nem várhattuk különös érzésekkel a Barcelona és az Osasuna találkozóját, ugyanis a kiscsapat keretének már nem tagja Vadócz Krisztián – a magyar középpályás a NEC Nijmegenhez igazolt, pénteken végig is játszotta bajnokiját.

Ettől függetlenül még tartogathatott izgalmakat a mérkőzés, például a meccs derekán már feltehettük a kérdést: eljut-e a tíz gólig a Barcelona. Merthogy mint kés a vajban, úgy haladtak át Messiék a vendégek védelmén. Az argentin zseni akár öt gólt is szerezhetett volna, végül csak háromig jutott és két kapufáig.


David Villa
kétszer köszönt be, de Xavi és Fabregas is feliratkozott a jegyzőkönyvbe. A második félidő közepén már hullámzott a közönség, és Pep Guardiola a kényelmes kispadon ült – ez a legritkább esetben fordul elő.

A meccs előtt Xavi azt nyilatkozta, most nem megy úgy a csapatnak, mint korábban, az okot pedig nem tudják. Nos, tavaly ugyanígy “panaszkodott” az irányító, és közvetlenül utána 8-0-ra verték az Almeriát. A történelem ismételte önmagát, csak a szenvedő fél különbözik.

A találkozó összefoglalója:



Eredmény – spanyol bajnokság
Barcelona – Osasuna 8-0 (5-0)
gólszerzők: Messi (5., 41., 79.), Fabregas (13.), Villa (34., 76.), Roversio (40., öngól), Xavi (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik