Foci

NB I, 9. forduló – beharangozó 1.0

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga kilencedik fordulója, a bajnoki címvédő Videoton első idegenbeli győzelmére hajt.

A bajnoki címvédő Videoton angyalföldi vendégjátéka vezeti fel az OTP Bank Liga szombati játéknapját. Az élet – mint azt már többször is bizonyította – a legnagyobb forgatókönyvíró, ugyanis a Vasas nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Marijan Vlak az elmúlt három kanyarban két általa korábban is irányított csapattal is szembekerült: a Ferencvárossal, majd most a székesfehérváriakkal.

A horvát szakember szerint jelenleg a Vidinél még alakulóban van az új csapat, ilyenkor idő kell ahhoz, hogy összerázódjon a keret. „Az előző szezon legjobb csapata ellen játszunk, mi pedig csak néhány forduló óta kezdtük el a pontok gyűjtögetését. Ezért aztán számunkra az a legfontosabb, hogy tovább folytassuk a három mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánkat” – mondta Vlak az fcvasas.hu-nak, aki azt is elárulta, hogy kissé gatyába kellett ráznia az utóbbi eredmények miatt kissé „jóllakott” csapatát az egyik edzésen.

 

Paulo Sousa az utóbbi napokban nem éppen edzői kvalitásaival hívta fel magára a figyelmet. A portugál szakember mindenesetre már a másik piros-kék együttes elleni meccsre készül, szerinte az edzőváltás után fejben és szerkezetileg is erősebb lett a Vasas, ám ennek ellenére első idegenbeli győzelmére hajt a címvédő.

Vasas-Híd – Videoton, 15 óra (Sport1)
Illovszky Rudolf stadion, Vezeti: Solymosi Péter

Időrendi sorrendben haladva az eddig nyeretlen Zalaegerszeg és a Kecskemét összecsapása következik a sorban. Prukner László együtteséből többen is hiányoznak, ám a tréner szerint mindig az a legjobb csapat, amelyik a rendelkezésre áll.

„Remélem, hogy a munkába vetett hitünk erős lesz, mert csak így érhetjük el a célunkat. És bízom abban is, hogy végre a szerencse is mellénk áll. Lehet persze kritizálni a játékosokat, de ez nem visz nagyon előre, önmagunkban kell hinnünk, erre alapozunk! Egy siker most segítene, hogy összekovácsolódjunk, de persze ezt megszerezni nem lesz könnyű. A Kecskemét egy dinamikusan előre játszó együttes, olyan játékosokkal, akinek fekszik ez a stílus, de szeretnék megfelelő fegyelmezettséggel elejét venni annak, hogy érvényre jusson ez a fajta harcmodor” – fogalmazott Prukner a Zalai Hírlapban.

A túloldalon a minap honlapunknak nyilatkozó Tomislav Sivic mindenkire számíthat, ám kérdés, hogy mi lesz az előző meccsről elkéső Litsingi és Foxi sorsa.

Zalaegerszegi TE – Kecskeméti TE-Ereco, 16 óra
ZTE Aréna, Vezeti: Fábián Mihály

Az utóbbi időben kissé megtorpanó Budapest Honvéd a szép lassan magára találó Újpestet fogadja. Supka Attila nincs könnyű helyzetben, ugyanis eltiltás és sérülés miatt sem teljes a keret, ám ennek ellenére megtörné a rossz sorozatot a lilák ellen. „Az Újpest ellen elég rossz sorozatunk van az utóbbi időben; a játékosok is átérzik ennek a meccsnek a fontosságát, azért dolgoztunk a héten, hogy a sorozat megszakadjon” – idézi a honvedfc.hu Supkát.

Zoran Spisljak úgy véli, a gólszerzés már nem okoz gondot csapatának, ám a védekezést még gatyába kell rázni, ez jelenleg az elsődleges feladat az edzéseken. „Egész héten azon dolgoztunk, hogy a Honvéd ellen minél kevesebb gólt kapjunk, sőt lehetőleg egyet sem. A Honvéd nagyon jól szerepel a bajnokságban, Supka Attilát, az ellenfél vezetőedzőjét jól ismerem, így számomra nem meglepő csapata jó teljesítménye. Egy jól szervezett együttesről beszélünk, amely bármelyik pillanatban veszélyt okozhat. Nekünk bátran kell játszanunk és ki kell használnunk az erősségeinket” – így a tréner az ujpestfc.hu-n.

Budapest Honvéd – Újpest FC
Bozsik stadion, Vezeti: Iványi Zoltán

„Nagyon masszív, tömör a védekezésükre, amikre alapozva veszélyes kontrákat vezetnek. Közel azonos a két csapat garnitúrája, de mindig az számít, amit az adott keretből ki lehet hozni” – erre számít Mészáros Ferenc, az újonc, ám ennek ellenére az igen előkelő harmadik helyen álló Pécs vezetőedzője a Siófok ellen.

Pécsi MFC – BFC Siófok
Pécs, Vezeti: Radványi Ádám

Aczél Zoltán és a Haladás Sopron Bank a Lombard Pápával meccsel, a szakember pikáns meccsre számít: „Jól sikerült a felkészülés, átérzi mindenki, hogy milyen fontos találkozó jön. Persze minden meccs fontos, de tudjuk: milyen pikantériája van ennek a mérkőzésnek” – idézi a korábban a magyar válogatott szakmai stábját is erősítő edzőt a haladasfc.nyugat.hu.

Véber György fiai abban bíznak, hogy a Budapest Honvéd után a vasiak ellen is bezsebelik mind a három pontot.

Haladás Sopron Bank – Lombard Pápa
Szombathely, Vezeti: Berger József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik