Foci

Gól nélküli döntetlen a Vasas-Videoton meccsen

Nem sikerült megszereznie első idegenbeli sikerét a bajnok Videotonnak a Fáy utcában az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

A külső körülmények bizonytalansága mellett rendezték meg az OTP Bank Liga szombati játéknapjának első mérkőzését a Fáy utcában.

A Videoton úgy lépett pályára, hogy a szurkolók és a közvélemény a vezetőedzője viselkedésével foglalkozott az elmúlt napokban. Paulo Sousa azonban marad a csapat élén, mert a mérkőzés előtt a vidi.hu oldalra közleményt töltött fel a klub vezetősége.

A meccsen aztán az első igazán komoly lehetőség a Videoton előtt adódott, miután a 8. percben Sándor beadásáról éppenhogy lemaradt Andre Alves. A 12. percben egy hazai kontra után hasonló jelenet játszódott le, csak éppen a labdát már hamarabb kivágták a vendégvédők. Hajtottak, küzdöttek a felek, de túl sok lehetőség nem akadt.

A félidő utolsó percében viszont igen, Andre Alves tálalt Mitrovic elé, aki 16 méterről, kicsit erőtlenül a kapu mellé lőtt.A fordulás után az 51. percben Bárányos végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a beívelt labdát Simic csúsztatta meg, de a labda elgurult a kapu előtt. Két perccel később Brachi végzett el szabadot 30 méterre a kaputól, Ilizi nagy bravúrral szögletre tolta a löketet.

Az 57. percben Alves fejelt vissza ismét csapattársának, Vasiljevic azonban lyukat rúgott 7 méterről – nagy helyzet volt. Eseménydús volt tehát a második félidő, a 67. percben Dajic készített le a labdát Ferkónak, aki egyből lőtt, oldalháló.

A 80. percben pályára lépett Tóth Balázs, a Vidi új igazolása, aki kényszerűségből kocogott ki a fűre, mert Vaskó sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A 82. percben Walter tűzte rá a labdát 20 méterről, szépen kanyarodott a labda, de Ilizi kiütötte a labdát. Az éppen Alves elé került, de a brazil 6 méterről az üres kapu fölé emelt. A végén aztán nagyon nyomott a vendégcsapat, de ahogy a Haladás ellen sikerült a 90. percben gólt szerezni, most ez nem sikerült.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló
Vasas-Híd – Videoton 0-0
Fáy utca, 1800 néző, vezette: Solymosi
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Gáspár, Sütő, Kovács – Dajic, Mehmedagic, Farkas B., Bárányos (Jokic, 72.), Katona (Ferkó, 62.), Simic. Vezetőedző: Marian Vlak
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vaskó (Tóth Balázs, 80.), Oliviera – Gosztonyi (Walter, 59.), Sándor, Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics, 72.) – André Alves, Brandao. Vezetőedző: Paulo Sousa
sárga lap: Sütő (32.), Gáspár (59.), illetve Brandao (50.), Caneira (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik