Foci

Diósgyőri dobogóközelség

A Kaposvár pénteki legyőzésével Benczés Miklós csapata, a DVTK csatlakozott a tágabb élmezőnyhöz.

A diósgyőri stadion hatezres publikuma előtt a Diósgyőr igazolta, miért nem szeretnek odalátogatni a vetélytársak.

A piros-fehérek az OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómeccsén küzdelmes összecsapáson, izgalmas hajrában tartották otthon a három pontot a Kaposvár ellen, és bár a hétvége oroszlánrésze még csak most jön, a nyolcadik helyet egyelőre lecserélte az ötödikre.

Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője elégedett volt, de nem maradéktalanul: “Kézben tartottuk a meccset, belső kombinációnk sikerültek, de a szélső játékunk ezúttal sem működött, igaz a kaposváriak jól lefogták ezeket a területeket. Végig irányítottuk a játékot, a labda nálunk volt többet, igaz, a második félidőben a passzaink a végjátékban nem sikerültek, ezen pontosítani kell, és akkor eredményesebbek leszünk”.

Sisa Tibor, a Rákóczi trénere azt sajnálja, hogy az egyenlítés nem sikerült, de… “Mivel én láttam minden mérkőzésünket, úgy néz ki, hogy jó meccseket tudunk játszani. Kár, hogy a szereposztás számunkra még nem kedvező, mert csak szimpatikus vesztesek voltunk ezúttal is. A döntetlen talán benne lett volt a meccsben, hiszen a végén volt egy nagy lehetőségünk, de többségében a DVTK birtokolta többet a labdát”.

Diósgyőr, 6000 néző, Vezette: Oláh Gábor

DVTK – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)

DVTK: Farkas – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Arze – Carreño, Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Hegedűs, Pedro, – Balázs, Safaric, Pavlovic – Peric. Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Lippai (11.), Arze (52.), illetve Peric (66.)
Sárga lap: Abdouraman (32.), illetve Jánvári (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik