Foci

Csípős meccsen, a hajrában nyert a Hali

Három gólt és két kiállítást hozott a Haladás és a Pápa találkozója az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A hazaiak a hajrában fordítottak.

Két egykori újpesti jó barát ült a két kispadon, pontosabban állta végig a találkozót. Aczél Zoltánnal a kezdeti rossz szereplés után megerősödni látszik a Haladás, de ezen a találkozón sokáig úgy tűnt, megtorpannak a szombathelyiek.

Azok a szombathelyiek, akik az elmúlt fordulóban az utolsó pillanatban bukták el az egy pontot a Videoton otthonában.A Pápa egy kellemes meccs, a Honvéd elleni 3-1 után érkezett a vasi csapat otthonába, ahol 6000 hazai drukker várta őket. Az első félidőben főként a Haladás, azon belül Vujovic volt aktív.

Túl sok helyzet nem alakult ki a kapuk előtt, egészen az 53. percig. Akkor viszont gól lett belőle. Ganugrava adta a labdát középre, és az egykori szombathelyi, Ferenczi István meglőtte második gólját a Pápában. A második játékrész egyébként elég durvára sikeredett. Présinger a 71. percben lerántotta a gólhelyzetben kitörő Slukát, amiért kiállították.

Szintén azonnali pirosat kapott Goran Vujovic, aki lekönyökölte Rodenbüchert. Amit elvett a sors egy héttel ezelőtt, azt most visszakapta a Haladás (méghozzá duplán), hiszen eljött a 88. perc, és egyenlítettek a hazaiak. A több szakember által nagy tehetségnek kikiáltott Kovács István fejelt Szűcs kapujába Kenesei beadását követően.

És még nem volt vége: a 92. percben Kovács adta be a labdát a kapu elé, Szűcs kiütötte a labdát Kenesei elől. A hazaiak támadóját Nagy lerántotta, a 11-est pedig Kenesei értékesítette.

Jöhetett a 6000 néző katartikus ünneplése.

Eredmény – OTP Bank Liga
Haladás – Pápa 2-1 (0-0)
Szombathely, 6000 néző, vezette: Berger
Haladás: Rózsa – Schimmer (Simon, 84.), Guzmics, Korolovszky, Sluka, Horváth András (Rajos, 57.), Iszlai, Halmosi, Oross (Kovács, 57.), Kenesei, Vujovic. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Pápa: Szűcs – Nagy, Rodenbücher, Totadze, Présinger, Lovrencsics (Zulevs, 79.), Farkas (Horváth, 60.), Maric, Puri (Tóth, 73.), Ganugrava, Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
gólszerzők: Kovács (88.), Kenesei (92., 11-esből), illetve Ferenczi (53.)
sárga lap: Halmosi (42.), illetve Farkas (12.), Maric (48.), Totadze (51.) piros lap: Vujovic (78.), illetve Présinger (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik