Foci

A Siófok pontot rabolt a Pécs otthonából

A Balaton-partiak 1-1-es döntetlent értek el a forduló előtt még dobogós újonc ellen a labdarúgó NB 1-ben.

Az újonc Pécs számára a dobogós hely megtartása lehetett a cél az OTP Bank Liga 9. fordulójában, ami hazai pályán a Siófok ellen nem is tűnt kivitelezhetetlen feladatnak. Ennek ellenére szinte el sem kezdődött a meccs, a siófoki Huszák már eltalálta a kapufát, szerencséje is volt a hazaiaknak.

A folytatásban aztán Frőhlich előtt adódott lehetőség, a Pécs első komolyabb helyzeténél Milinte még védeni tudott, de az első fél óra végéhez közeledve már tehetetlen volt a Balaton-partiak kapusa. Nagy Olivér beívelése után Sowunmi a saját kapujába csúsztatta a labdát, megszerezte a vezetést a Pécs (1-0).

A vendégek hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőben sem adta fel a pontszerzés reményét a Siófok, a 71. percben pedig össze is jött az egyenlítés, miután Szabó János 20 méteres szabadrúgása a sorfal alatt elhaladva kikötött a hazai kapuban (1-1).

Több gól ezután már nem született a találkozón, a Pécs ezzel a döntetlennel elvesztette dobogós helyét a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló
Pécsi MFC – BFC Siófok 1-1 (1-0)
Pécs, PMFC Stadion, 3000 néző, Vezette: Radványi Ádám
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marovic – Demjén (Zeljkovic 55.), Regedei (Horváth Zs. 69.), Pintér A. Nagy O. – Andorka (Gyánó 77.), Frőhlich. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér Zs., Szabó J. – Tusori – Haraszti, Kecskés, Huszák (Rebryk 38.), Melczer (Horváth A. 88.) – Sowunmi (Lattenstein 82.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerzők: Sowunmi (25., öngól), illetve Szabó J. (71.)
Sárga lap: Marovic (16.), Pintér A. (60.), Regedei (64.), Nagy O. (80.), Fröhlich (84.), illetve Kiss Zs. (80.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik