Foci

Szentpétervárra érkezett a BL-trófea, indul a körút

Pénteken Szentpétervárra érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája hivatalos trófeája, ezzel megkezdődött a Champions League Trophy Tour.

A Palota téren felállított sátorban a drukkerek mostantól kezdve három napon át tekinthetik meg, sőt meg is érinthetik a 73,5 centiméter magas, 46,5 centiméter széles és 7,5 kilogramm súlyú serleget, amelyet a kontinens legjobb klubcsapata nyer el. Az eseményt hivatalosan 14 órakor nyitották meg a nagyközönség számára, ám az orosz drukkerek már jóval dél előtt hosszú sorokban várakoztak, hogy egy közös kép erejéig oda álljanak a becses “kincs” mellé.

A profi körítés mellé természetesen sztárok is dukálnak: az eseményen jelen van az egyik bankhálózat nagyköveteként, a 2000-ben aranylabdás, a Real Madriddal 2001-ben BL-győztes, 127-szeres portugál válogatott labdarúgó, a legendás Luís Figo, míg az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) a brazilok 2002-es világbajnok csapatának kapitánya, az 1994-ben szintén világbajnok, az AC Milannal 2007-ben BL-győztes Cafú képviseli.

“Két évvel ezelőtt is nagykövetként követtem figyelemmel az eseményeket, fantasztikus volt látni, hogy mennyien szeretnék megérinteni a trófeát. Ezzel az eseménnyel valamennyire én is közelebb tudtam kerülni a szurkolókhoz” – nyilatkozta Figo, a megnyitó sajtótájékoztatón.

A két futballistát természetesen számos kérdéssel bombázták az érdeklődők, volt aki azt szerette volna tudni, ki a jobb, Messi vagy Ronaldo, volt aki azt, hogy Eto’o helyében ők is leszerződtek volna-e az Anzsihoz. Természetesen Figo és Cafú is diplomatikus válaszokat adott: Messit és Ronaldo közül nem tudtak választani, Eto’o átigazolásával pedig egyetértettek.

A Bajnokok Ligája-trófeát a hétvégi, szentpétervári “fellépést” követően szeptember 23. és 25. között a moszkvai Vörös téren állítják ki, majd Ukrajnában, előbb Kijevben (szeptember 30-október 2.), aztán Donyeckben (október 7-9.), végül pedig a szerb fővárosban, Belgrádban (október 14-16.) lesz látható. Budapestre ezúttal nem jön a karaván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik