Foci

Rapszodikusok a fellegvárban

A labdarúgó NB1 9. fordulójának nyitómeccsén a vendégek által fellegvárnak titulált Diósgyőr fogadja a rapszodikusnak mondott Kaposvárt.

A DVTK hazai pályán bárkire veszélyes lehet, ráadásul a pontkülönbség (12-7) és a helyezésbeli differencia (8.-12.) is a házigazdák mellett szól. A Kaposvár ellen azonban nem mehetnek biztosra, mert a mezőny egyik legcsapongóbb csapata komoly gondot okozhat, ha kijön nekik a lépés.

Mindkét csapat döntetlent ért el az előző fordulóban, a Kaposvár hazai 0-0-ja a Győr ellen valamivel nagyobb fegyvertény, de a Diósgyőr paksi pontrablása is inkább jó, mint rossz.

“Pénteki ellenfelünk rapszodikusan szerepel a bajnokságban, a nagycsapatokat sorra meglepte. Emellett sorra rugdossák a gólokat és Perić vezeti a góllövőlistát. Rajta kívül is vannak jó játékosaik, de a csapat egészében is jó, amiről Sisa Tibor gondoskodik” – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője a dvtk.eu-nak. A szakember nem számít sétagaloppra, győzelemre viszont igen. Ehhez szerinte a támadójátéknak  hatékonyabbnak, a szélsőknek pedig mozgékonyabbnakkell lenniük.

Sisa Tibor tudja, hogy nehéz estéjük lesz a diósgyőri katlanban: “A Diósgyőr a hazai foci egyik fellegvára, náluk a 12. játékos a közönség, szinte mindig belehajszolják a csapatot a győzelembe. Korábban  voltak gondjaik, most viszont úgy tűnik, stabil a hátterük: három játékost igazoltak a spanyol élvonalból, Tisza Tibor is őket választotta és a hírek szerint Torghelle Sándorral is tárgyalnak. Ennek ellenére mi bízunk magunkban és a sikeres szereplésben” – hangzott a kincstári optimizmus a rakoczifc.hu-n a kaposvári trénertől.

Kaposvári Rákóczi-Diósgyőr 18 óra (SportM, ÉLŐ)
Diósgyőr, Vezeti: Oláh Gábor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik