Foci

Dzsudzsákéknak idő kell

Az 55-szörös orosz válogatott Dmitrij Alejnyicsev szerint Dzsudzsák Balázs remek játékos, ám az Anzsi kiemelkedő eredményeihez még idő kell.

“Három-négy év kell hozzá, hogy igazi csapattá érjenek, a Manchester Citynél is hosszú éveken át csak költötték a pénzt, de az átütő sikerre egészen mostanáig kellett várni” – nyilatkozta a Champions League Trophy Tour elnevezésű eseményre érkező Alejnyicsev.

A 2006-ban visszavonult klasszis hozzátetette: Dzsudzsák Balázst látta élőben játszani a Szpartak Moszkva-Anzsi orosz bajnokin, és bár a dagesztániak 3-0-ra kikaptak, gyors és technikás futballistának tartja a magyar szélsőt.

A 38 éves középpályás az egyetlen olyan orosz futballista, aki a magasba emelhette a Bajnokok Ligája-trófeáját, ezt 2004-ben a José Mourinho vezette FC Portóval tette ezt meg, ráadásul egy évvel korábban az UEFA Kupát is elhódította az együttessel.

Rajta kívül még Vlagyimir But (Borussia Dortmund 1997) és Igor Dobrovolszki (Olympique Marseille 1993) mondhatja magát orosz BL-győztesnek, ám a fináléban egyikük sem játszott.

“Ez volt életem legjobb időszaka. Mourinho fantasztikus edző. Az, amit a médiában lehet látni róla, hogy esetleg arrogáns, vagy agresszív, csak színjáték. Mindig figyelt arra, hogy az öltözőben lévő atmoszféra tökéletes legyen, a játékosokból pedig külön-külön kihozta a lehető legjobbat” – mondta a futballista, aki a Celtic Glasgow elleni UEFA Kupa-döntőben, majd egy évvel később az AS Monaco elleni fináléban is gólt lőtt.

Rajta kívül két játékos, a holland Ronald Koeman és a brazil Ronaldo mondhatja el magáról, hogy egymást követő két európai kupadöntőben is gólt lőtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik