Foci

A Császár és hódolói

Barátai, tisztelői, sporttársai tegnap este a Hotel Gellért szállodában köszöntötték a 70 éves Császárt, Albert Flóriánt.

Az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó esetében már csak a beceneve miatt sem túlzás állítani: szeptember 15-én este, hetvenedik születésnapján hódolók hada ünnepelte a Császárt.

Az egykori ferencvárosi, illetve válogatottbeli játékostársakat, többek között, Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, Géczi István, Szőke István, Kű Lajos, Göröcs János és Mészöly Kálmán képviselték, de a Gellért szállóbeli ünnepségen részt vettek a zöld-fehér utódok, Bálint László, Nyilasi Tibor, Détári Lajos, Lipcsei Péter vagy az ünnepelt fia, ifjabb Albert Flórián is.

Aranylabdás elődjének eljuttatta jókívánságait az UEFA elnöke, Michel Platini, és – a családtagok mellett – a művész barátok, Aradszky László, Koós János, Balázs Fecó és Helyei László sem maradhattak ki a „nosztalgiacsapatból”.

Más sportágak világnagyságai közül a négyszeres asztalitenisz-világbajnok Jónyer István, vagy a tornász olimpiai bajnok, egykori klubtárs, Magyar Zoltán tűnt fel, de ötkarikás győztes hivatalból is érkezett az ünnepségre. Czene Attila, sportért felelős szakállamtitkár a szálló medencéjében, ajándékként, vízre szállt, és – ha nem is az 1996-os atlantai tempójában – újra vegyest úszott.

Kijutott azért az ünnepeltnek komolyabb ajándékokból is. Tarlós István, Budapest főpolgármestere videoüzenetben, Bánki Erik, az Országgyűlés Sportbizottságának elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke személyesen méltatta életpályáját, majd a IX. kerületi polgármester, Bácskai János bejelentette, hogy az Üllői út Császárának – Budapest és szülőhelye, Hercegszántó után – a Ferencváros is díszpolgári címet adományoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik