Foci

Paulo Sousa kikelt magából: lefejelt egy újságírót

A Videoton portugál vezetőedzője, Paulo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját.

Az nso.hu közleményt adott ki az eset kapcsán, melyet az alábbiakban idézünk:

„Rendőrségi feljelentést tett Borbola Bence, a Nemzeti Sport munkatársa azt követően, hogy a szerda esti barátságos mérkőzésen Paulo Sousa, a Videoton szakvezetője szándékosan, indulatból lefejelte őt.

A találkozó – amelyen lapunk együttese a FourFourTwo magazin és a felcsúti futballakadémián dolgozó edzők vegyes csapatával játszott – egészen a második félidő elejéig sportszerű keretek között zajlott; a vendéglátók négy góllal vezettek. Ekkor azonban minősíthetetlen eset történt: a kapu felé induló Borbola Bencét Paulo Sousa többször szabálytalanul próbálta szerelni, erre kollégánk a durváskodás miatti értetlenségében kérdőre vonta ellenfelét, végül a portugál edző lefejelte őt.

Borbola Bence az Országos Baleseti Intézetben ellátást kapott. A bal szeme fölötti erősen vérző, nyílt sebet összekapcsolták. A sérülésről orvosi látlelet készült.”

Információink szerint a portugál szakember a mérkőzés teljes egésze alatt jóval durvább volt a kelleténél.

Sousa a Bors Online megkeresésére ugyanakkor azt mondta, semmi szándékosság nem volt tettében. Meccszituáció volt, így sajnálja, ha sérülést okozott és mielőbbi felépülést kívánt.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége elítélte a történteket, “egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, és azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner”.

Fazekas: Még mindig sokkhatás alatt vagyok
A mérkőzés egyik résztvevője volt – a Nemzeti Sport csapatában – a lap kosárlabda-szakírója, Fazekas Zoltán.
A kiváló amatőr futballista – nem véletlenül szólítjuk mi, kollégái, „Kapának”, az Újpest egykori világklasszis jobbszélsője, Fazekas László után – a lehető legközelebbről látta Paulo Sousa „fejesét”, amely ezúttal, érthetően, nem váltott ki ovációt.
– Hogyan készültetek a mérkőzésre?
– Rovatvezetőnk, Vincze András szervezte le a meccset egykori nemzeti sportos kollégánkkal, Szöllősi Györggyel, a PFLA kommunikációs igazgatójával. Várakozással teli hangulatban autóztunk le Felcsútra, ahol az akadémia centerpályáján csaptunk össze a Four-Four-Two magazin csapatával, amelyet olyan, egykori kiválóságok erősítettek, mint ifjabb Albert Flórián, Csucsánszky Zoltán vagy Mitring István. Paulo Sousa nem kezdett, később állt be, és valójában nem voltunk egy súlycsoportban a vendéglátókkal, már 5-0-ra vezettek, amikor – éppen Borbola Bence révén – szépítettünk.
– Eddig nem volt semmi gond?
– Nem hát, fantasztikus volt a hangulat, aranyosak voltak Albert Flóriék, azt terveztük Szöllősi Gyuriékkal, hogy egy közös pizzavacsorával zárjuk le a feledhetetlen estét. Csakhogy amikor Paulo Sousa pályára lépett – akire már csak azért is felnéztem, mert a Juventus a kedvenc csapatom, s jól tudom, hogy a portugál a torinóiakkal is nyert Bajnokok Ligáját -, érezhetően megváltozott a hangulat.
Sousa érthetetlenül ingerülten játszott, előbb korábbi fotósunkat, Németh Petit rúgta fel, majd az egyébként fehérvári illetőségű, s valaha a Videotonban is futballozó Bobory Balázst. Ekkor történt, hogy a balhátvéd posztján labdát szereztem, és futtattam Borbolát, akit Sousa próbált meg szerelni. De én már láttam, hogy ebből baj lesz.
– Miért?
– Mert Sousa olyan fejjel rontott Bencére, ahogy azok szoktak, akik eltökélték, hogy felrúgják az ellenfelet. És bele is rúgott egy jó nagyot, de Bence állta a sarat. Aztán belerúgott még egyet, majd egy harmadikat is, amire Bence már a földre került.
– Akkor Sousa semmit sem bízott a véletlenre.
– Nem. Szóval, Bence elterült, de aztán felpattant, és – az igazsághoz ez is hozzátartozik – visszarúgott.
– Eltalálta Sousát?
– El, a lábát. Na, erre a portugál agya teljesen elborult, kapásból lefejelte Borbolát, akinek a homlokából azonnal dőlni kezdett a vér. Mi odarohantunk, az ellenfél játékosai szintén, hogy lefogjuk Sousát és Borbolát, de erre nem is volt szükség, mert Bence sokkot kapott. Aztán betámogattuk az öltözőbe, Vincze Andris szólt, hogy vége a meccsnek, nem focizunk tovább. Bencét végül bevittük a Fiumei útra, a baleseti sebészetre, ahol három kapoccsal összekapcsolták a bal szemöldökét. És persze látleletet vetettünk fel.
– Mit szólsz az esethez?
– Nemcsak Bencét sokkolták a történtek, hanem engem is. Nem tudtam volna feltételezni ilyesmit az egyik ifjúkori bálványomról.
– Elképzelhető, amit Sousa állít a www.pepsifoci.hu-n, hogy az egész véletlenül, a küzdelem hevében történt?
– Ugyan. Véletlenül senki sem fejeli le a másikat…

Délután aztán a vidi.hu oldalon Paulo Sousa is megszólalt az ügyben.

“Szívesen fogadtam a meghívást. A mérkőzés közben, a játék hevében összeütköztem az ellenfél játékosával, ez sajnos bármilyen meccsen előfordulhat. Sajnálom, hogy Bence megsérült, mielőbbi felépülést kívánok neki” – mondta Paulo Sousa.

Természetesen a klub nevében is jobbulást kívánunk Borbola Bencének! – reagált a klub az eseményekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik