Foci

Otthon bukott az Inter, nyert a Real Madrid

Az Internazionalét a Trabzonspor tréfálta meg, remek döntetlent vívott a Manchester City a Napolival a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Nyolc mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonjában az 1. forduló szerdai játéknapján.

A Bayern München szenzációs formában futballozik az utóbbi hetekben, a Mönchengladbach elleni első fordulóbéli vereséget követően gólzáporos győzelmekkel jelentkezik a Bundesligában.

Most sem sokat váratott az első gól: Kroos a hetedik percben megszerezte a vezetést a Villarreal otthonában. Az A-csoportban nagyon fontos szerepe lesz az idegenbeli meccseknek, hiszen ezt a négyest tartják a legkiegyensúlyozottabbnak a nyolc csoport közül. A németek hozták a meccset, még Rafinha is betalált a meccs hajrájában.

Kroos korai gólja:

A Manchester City újonc a Bajnokok Ligájában, ettől függetlenül nagyra törő tervekkel vág neki a sorozatnak. A Napoli elleni találkozónak pedig ebben az összeállításban tette: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – David Silva, Yaya Touré, Sergio Agüero, Garreth Barry, Samir Nasri, Edin Dzeko. A kérdés az volt, az olaszok Hamsik-Lavezzi-Cavani triója tud-e gólt szerezni idegenben.

Nos, tudott. Cavani 69. percben szerzett góljára ugyanakkor gyorsan jött a válasz, egy védőtől, Kolarovtól. Pörgős, lüktető meccset játszottak a csapatok, a nézők egy pillanatra sem unatkoztak.

Cavani találata:

Kolarov öt perc múlva reagált:

Beugróként szerepel a Trabzonspor a Bajnokok Ligája idei kiírásában, hiszen a Fenerbahcét a török bundabotrányban való érintettsége miatt az UEFA kizárta. Ennek az Athletic Bilbao örült a legjobban, a baszk csapat az Európa Liga főtáblára jutásáért vívott volna párharcot a törökökkel, így viszont nem kellett.

Az Inter már Diego Forlannal a soraiban próbálta volna helyrehozni a hétvégi, Palermo elleni 3-4-et. Ez azonban nem sikerült, mert a törökök remekül védekeztek, a végén pedig egy kapufáról visszapattanó labdát Celutska a hálóba lőtt. A négyes másik meccsén a Lille 2-0-ról képes volt leadni ikszre a meccset a CSZKA Moszkva ellen – a két pont még hiányozni fog a franciáknak.

A Trabzonspor parádés tűzijátéka:

A Real Madrid sem aprózza el mostanában, a Bayernhez hasonlóan nagyon gólerős, de ez Zágrábban sokáig nem mutatkozott meg. Jose Mourinho csapata a Casillas – Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, pepe, Marcelo – Di Maria, Xabi Alonso, Özil, Coentrao, Cristiano Ronaldo – Benzema kezdővel lépett pályára – piros mezben!

Az első félidőt még kihúzta gól nélkül a horvát csapat, de az 53. percben Di Maria lövésénél már nem volt mese, a Maksimir Stadion 30 ezer nézője elkönyvelhette, nem születik majd meglepetés. Egy akadt csak, Marcelo második sárgája után kiállni kényszerült.

Di Maria találata – pirosban:

A csoport másik mérkőzésén a Real szokásos BL-ellenfelei (az utóbbi években többször összehozta őket a sors), az Ajax és a Lyon küzdött – a végén nem bírtak egymással.

A nap egyik rangadóján a Manchester United a Benfica otthonába látogatott. Hogy mi történt az 1-1-gyel végződő találkozón, IDE KATTINTVA megnézheted. A csoport másik meccsén a Basel nagy neheze – természetesen Frei találataival – megverte a sorozat újoncát, a román Otelul Galatit.

Eredmények – Bajnokok Ligája
A-csoport:
Manchester City – Napoli 1-1
gólszerzők: Kolarov (74.), illetve Cavani (69.)
Villarreal – Bayern München 0-2
gólszerzők: Kroos (7.), Rafinha (76.)
B-csoport:
Internazionale – Trabzonspor 0-1
gólszerzők: Celutska (76.)
Lille – CSZKA Moszkva 2-2
gólszerzők: Sow (45.), Pedretti (57.), illetve Doumbia (72., 91.)
C-csoport:
Basel – Otelul Galati 2-1
gólszerzők: Frei (39., 84. – a másodikat 11-esből), illetve Pena (58.) kiállítva: Huggel (88.), illetve Salageanu (84.)
Benfica – Manchester United 1-1
gólszerzők: Oscar Cardozo (24.), illetve Giggs (42.)
D-csoport:
Ajax Amsterdam – Lyon 0-0
Dinamo Zagreb – Real Madrid 0-1
gólszerzők: Di Maria (53.)
kiállítva: Marcelo (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik