Foci

A BL történetének leggyorsabb góljai

Alexandre Pato, a Milan brazil tehetsége 23 másodperc alatt bevette a Barcelona kapuját, négyen azonban gyorsabbak voltak nála.

Még maga Pep Guardiola is úgy nyilatkozott a találkozót követően, hogy talán még Usain Boltot is lehagyta volna a fiatal brazil kedden este.

Szó se róla, a középkezdést követően Alexandre Pato mint az ágyúgolyó úgy lőtt ki a Barca védői között, majd senkitől sem zavartatva Victor Valdés kapujába lőtt – ehhez a művelethez mindössze 23 másodpercre volt szüksége.

Pato találata:



szólj hozzá: Bar 0-1 Mil

Ilyen esetben joggal vetődik fel a szurkolóban a kérdés, lehet-e ennél sietősebben gólt szerezni? Nos, a válasz igen, négyen még Patónál is gyorsabbak voltak. Roy Makaay tartja a rekordot, neki 2007. március 7-én a Real Madrid ellen elegendő volt 10,2 szekundum. Csapata ennek is köszönhetően 2-1-re nyert hazai pályán a blancók ellen, idegenben lőtt góllal pedig a legjobb nyolc közé is sikerült bejutni, ahol a későbbi BL-győztes Milan már túl nagy falatnak bizonyult.

Makaay a csúcstartó:

A második helyre egy védekező középpályás, Gilberto Silva „ért oda”, aki 2002. szeptember 15-én már 20,07 másodperc elteltével mattolta a PSV Eindhoven védelmét, csapatát idegenbeli 4-0-ás győzelemhez segítve.

Silva gólja:

A harmadik a Juventus emblematikus figurája, Alessandro Del Piero, aki még az Old Traffordon tréfálta meg mindössze 20,12 másodperc alatt a Manchester Unitedet 1997. október 1-jén. Üröm vegyült azonban az örömbe, a torinói Zebrák kikaptak 3-2-re, igaz a csoportból való továbbjutásukat ez sem fenyegette.

Del Piero nem hiába a Juve-drukkerek kedvence:

A negyedik hely Clarence Seedorfot illeti meg, a Milan rakkolós középpályása 2005. szeptember 28-án a Schalkét keserítette 21,06 szekundummal a kezdő sípszót követően. Sören Larsent ez aztán nem zavarta meg, szinte postafordultával egyenlített, a vége pedig 2-2 lett.

Seedorf a kígyótérről talált be:

Ahogy már írtuk, Pato az ötödik, de a városi rivális Inter színeiben Dejan Stankovicnak (25 mp, 2011. április 5-én a Schalke ellen), a Willem II játékosának, Mariano Bombardinónak (28,21 mp, a Sparta Praha ellen 1999. október 20-án) és Alekszandrosz Alekszoudisznak (28,46 mp, 1995. november 22-én az Aalborg ellen) sem kellett több fél percnél, hogy betaláljon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik