Foci

Kötelesék és az Arsenal egy ponttal nyitott

Szoros meccseket rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonja első fordulójának első játéknapján.

Végsőkig kiélezett volt az a nyolc találkozó, amelyet a legrangosabb európai kupasorozat nyitányaként rendeztek kedden este. Az E-csoportban a Genknek a hazai meccseit mindenképpen hoznia kell a továbbjutáshoz, hiszen a spanyol Valencián kívül az angol Chelsea és a Ballackkal felálló német Leverkusen küzd még a négyesben.

A siker azonban nem jött össze a Köteles Lászlót és Tőzsér Dánielt a kezdőben foglalkoztató belgáknak, maradt a gól nélküli döntetlen, amivel csak a magyar kapus lehet elégedett.

A Chelsea még nincs nagy formában, a Leverkusennel is megszenvedett. Nem csoda, hiszen a németek komoly játékerőt képviselnek ebben az évben is. A portugál szélső, David Luiz talált be a második félidő derekán, nyugalomra intve ezzel a Stamford Bridge közönségét. A biztos sikert az új szerzemény, Mata a 90. percben állította be – milyen érdekes, épp a valenciából igazolt Londonba a támadó.

Természetesen telt ház előtt fogadta a Borussia Dortmund az Arsenalt az F-csoportban. A Manchestertől nyolcat kapó londoniak megerősítették keretüket az elmúlt hetekben, érkezett például a német Mertesacker, az izraeli Benayoun vagy éppen Arteta. Mindhárman kezdtek a német pokolban.

Nagy meglepetésre az Arsenal szerzett vezetést Robin Van Persie találatával – egyébként jobban is játszott az angol csapat az első félidőben. A német bajnok alaposan beragadt a héten, hiszen szombaton hazai pályán a Hertha tréfálta meg őket (1-2). Majdnem kibírta a Wenger-együttes, de a 88. percben gólt kaptak, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Van Persie találata:

Perisic a 88. percben:

A másik mérkőzésen a csoportban a két olimpiai együttes találkozott, és a Didier Deschamps által irányított Marseille a második félidő elején megszerezte a vezetést Lucho Gonzalez góljával az Olympiakosz Pireusz ellen, és a győzelmet nem is engedte ki a francia csapat a kezéből.

A G-csoportban is van magyar érdekeltség, ha csak érintőlegesen is. Huszti Szabolcs ugyanis nem volt ott a Zenit együttesében, amely első mérkőzését a ciprusi APOEL Nicosia ellen vívta. Ott volt viszont Zyrianov, az ő góljával jutott előnyhöz az orosz csapat, hiába, a hazaiak két perc alatt megfordították az állást.

Az Európa Liga győztese, az Andre-Villas Boast már nélkölüző tavalyi csodacsapat, a Porto hátrányból állt fel a végén a mérkőzést 9 emberrel befejező Sahtar Donyeck ellen. Mindez jelzi, a portugálokkal ebben az évben is számolni kell a klasszis edző és Falcao távozása ellenére is.

A H-csoport rangadóján a Barcelona a Milant fogadta, a két csapat nem bírt egymással, a részletekért kattints ide. A két újonc, a cseh Viktoria Plzen és a fehérorosz BATE Boriszov nem bírt egymással, bár sokáig a cseheknek állt a zászló.

Eredmények – Bajnokok Ligája
E-csoport:
Chelsea – Bayer Leverkusen 2-0
gólszerzők: David Luiz (63.), Mata (90.)
Racing Genk – Valencia 0-0
F-csoport:
Dortmund – Arsenal 1-1
gólszerzők: Perisic (88.), illetve Van Persie (42.)
Olympiakosz Pireusz – Marseille 0-1
gólszerző: Lucho Gonzalez (51.)
G-csoport:
APOEL Nicosia – Zenit 2-1
gólszerzők: Manduca (73.), Almeida (75.), illetve Zyrianov (63.)
kiállítva: Alves (76., Zenit)
Porto – Sahtar Donyeck 2-1
gólszerzők: Hulk (28.), Kleber (51.), illetve Adriano (12.)
kiállítva: Rakitszkij (40.), Csigrinszkij (80.)
H-csoport:
Barcelona – Milan 2-2
gólszerzők: Pedro (36.), David Villa (50.), illetve Pato (1.), Thiago Silva (90.)
Viktoria Plzen – BATE Boriszov 1-1
gólszerzők: Bakos (45.), illetve Bressan (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik