Foci

Elutasították Vanczákék fellebbezését

Az Európai Labdarúgó Szövetség elutasította Vanczák Vilmos csapata, a svájci Sion fellebbezését az Európa Ligából történt kizárása ellen.

Az UEFA fellebbviteli bizottságának keddi határozata után a klub már csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulhat jogorvoslatért.

Az UEFA múlt pénteken zárta ki a második számú kontinenssorozatból a Siont, miután helyt adott a svájciak által a selejtező utolsó fordulójában búcsúztatott Celtic Glasgow óvásának.

A skótok szerint a FIFA egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a svájciak egy évig nem igazolhattak volna játékost, ezzel szemben mégis hat új labdarúgó érkezett a klubhoz. A Sion azzal védekezett, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott a futballisták szerződtetésére.

Az illetékes testület mindkét meccset 3-0-s gólkülönbséggel a Celtic csapatának ítélte. A sioniak először nem az UEFA-hoz, hanem egy svájci bírósághoz fordultak, mely azonban illetékesség hiányában elutasította panaszukat.

Az EL I csoportjában így a Celtic szerepelhet a spanyol Atlético Madrid, az olasz Udinese és a francia Stade Rennes csapatával együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik