Foci

A Barcelona nem élt a Milan elleni fölényével

A Bajnokok Ligája nyitófordulójának rangadóján a Milan az elején és a végén szerzett góllal 2-2-őt játszott a címvédő Barcelona otthonában.

A BL-csoportkör nyitónapjának rangadójána világ legjobb klubcsapataként emlegetett, tavalyi győztes Barcelona a 98 ezres Camp Nouban fogadta a BL-t utoljára 2007-ben megnyerő AC Milant.

Ha az 1992/93-as szezontól íródó Bajnokok Ligája-érát nézzük, e két csapat hat alkalommal hódította el a kétfülű serleget, testvériesen megosztozva a tucatnyi sikeren.

A két edző nem győzött udvariaskodni a felhozó sajtótájékoztatón, a milánóiak mestere, Massimiliano Allegri is beállt a Barcát a világ legjobbjának titulálók hosszú sorába, de egyben azt is elmondta, hogy nem óhajtanak öngyilkosok lenni, nem állnakj be bekkelni a katalánok ellen.

Kollégája, Pepp Guardiola még egykori játékosával, Zlatan Ibrahimoviccal folytatott valamikori sajtóbéli viszályára is spongyát dobott, a “Milan csillagának” nevezve az önfejű svédet, aki sérülés miatt nem léphetett pályára.

Összefoglaló:

A majdnem 100 ezer katalán torokba az első percben beleszorult a hang, Pato ugrott meg a féllábbal még öltözőben lévő barcelonai védők között, és rövid vágta után megszerezte a vezető gólt.

Ezután elkezdődött a 90 perces macska-egér játék, a Barca passzolgatott, támadgatott, a Milan védekezett, a sokadik helyzetet Pedro értékesítette, így a szünetben 1-1 volt az állás.

A fordulás után a forgatókönyv nem változott, a hazaiak keresték a vezető gól lehetőségét, a vendégek pedig minden eszközzel igyekeztek ezt megakadályozni.

Ebből következően rengeteg szabadrúgáshoz jutottak a gránátvörös-kékek, és az egyikből David Villa takaros gólt ért el.

David Villa szabadrúgásgólja:

A folytatás furcsára sikerült, a Milan mintha a 2-1-et is nagyra értékelte volna, a Barca pedig nem tett mindent a kétgólos előnyért. Az olaszok jártak ezzel jobban, a legvégén Thiago Silva kiegyenlített.

Thiago Silva pontot érő fejese:

A 2-2-es végeredmény a presztízstől eltekintve nem tragédia a Barcának sem, tekintettel arra, hogy a H csoport másik két tagja nincs egy súlycsoportban a két mediterrán óriással.

Viktoria Plzen és a BATE Boriszov a csehországi meccsen szintén osztozkodott a pontokon, a két kiscsapat 1-1-es döntetlent játszott egymással. A BL-nyitónapjának további meccseiről itt olvashatnak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, H csoport

Barcelona-Milan 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Pedro (36.), Villa (50.), illetve Pato (1.), Thiago Silva (90.)
Sárga lap: Villa (52.), Alves (70.), Puyol (90.), illetve van Bommel (18.), Nesta (57.)

Viktoria Plzen-BATE Boriszov 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Bakos (45.), illetve Bressan (69.)
Sárga lap: Kolar (63.), Pilar (81.), illetve Oleknovics (16.), Bressan (71.)


Az alábbiakban élő, szöveges közvetítésünket olvashatják:

93. PERC: A kedélyesen focizgató Barca ellen a sündisznótaktikát folytató Milan taktikája jött be, a lefújás előtt egy szögletből a kapu előtti tömegből kiemelkedő Thiago Silva bebólintotta a piros-feketék egyenlítő gólját, 2-2 a vége.

GÓÓÓL 90’
Thiago Silva fejjel egyenlít!


89. PERC
: A katalánok gurigáznak, majd Pedro összesik a 16-oson belül, Atkinson spori csak széttárj a kezét.

85. PERC: Kezd leülni a meccs, a Barca nem nagyon akar támadni, a hátrányban lévő Milan sem igazán.

A Porto 2-1-re vezet a kettős emberhátrányban játszó Sahtar Donyeck ellen.

74. PERC: A Milan első kapuralövése a szünet után, szabadrúgásból, 40 méterről, majd Pato fejelt, Valdés védett.

Az APOEL 2-1-re vezet a Zenit ellen, Tőzsér, Köteles és a Genk tartja a gólnélküli döntetlent Valenciában.

70. PERC: Egy kis statisztika, szögletarány: 11-0, kapuralövés: 17-4 a Barcelona javára…

CSERE 65’
Cassano le, Emanuelson be; Keitát Puyol váltja.


A Zenit vezet az APOEL ellen.

SÁRGA LAP 57’
Előbb Villa, majd az ellenlábas Nesta bűnhődik


50. PERC:
Várható volt, a hetedik Barca-szöglet után a sokadik szabadrúgást David Villa benyeste a korának megfelelő gyorsasággal nyújtózó Abbiati fölött a pipába (2-1).

GÓÓÓL 50’
David Villa szabadrúgása védhetetlen…
KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Barca nyitotta a 2. félidőt


A szünetben nézzünk körbe Európa BL-hadszínterein: a Barca és a Milan csoporttársainak meccsén a Plzen 1-0-ra vezet a BATE Boriszov ellen. Dortmundban a lesajnált Arsenal 1-0-ra megy, Porto-Sahtar maradt 1-1. Tőzsérék Genkje kecsegtető gólnélküli döntetlenre áll Valenciában, csakúgy, mint Huszti Szabolcs Zenitje Cipruson.

45. PERC: Vége az első félidőnek, a szünet előtti pillanatokban Cassano hétvédet játszott, Ambrosini és Seedorf vitatkozott, Xabi pedig lőtt egy veszélyeset. 1-1 az állás, de ha Allegri mester ígérete ellenére a Milan csak a saját kapuja előtt focizik, aligha ez lesz a végeredmény.

44. PERC: Messi kapott egy passzt Zambrotta lába között, lefújták les miatt, határeset…

CSERE 40’
Iniesta helyett Fabregas a Barcában


37. PERC:
Messi három Milan-védő között beszlalomozott az alapvonalig, visszagurított, a Kanári-szigeteki Pedro fél méterről egyenlített (1-1).

Pedro egyenlít:

GÓÓÓL 36’
Pedro érlelte góllá a Barca fölényét.

34. PERC: A Barca erős embere, Dani Alves nem ért el egy átadást, a biztosítani érkező Nestát azért a biztonság kedvéért felkente a palánkra.

33. PERC: A Milan kapusa újabb Messi-löketet hárít.

31. PERC: Messi a menetrendszerű szabadrúgása fejet talál, egy perc múlva az argentin a rövidsaroknál kísérletezik, a lövést Abbiati hatástalanítja.

A Porto és a Sahtar Donyeck a 30. percben 1-1-re áll.

25. PERC: A katalánok szaladoznának, a milánói védők hol a labdát, hol a bokát találják el.

19. PERC: Messi kapufára tekerte a szabadrúgást…

SÁRGA LAP 18’
Nesta vétkezett, de szövegért van Bommel sárgult be.


17. PERC:
Pato megint nekilódult, Keita ezúttal lezárta az utat a kapu felé.

13. PERC: Villa egy szöglet után az oldalhálóba lőtt, közben azért csókoltatjuk a TV2-őt, hogy eldugta a focirajongók elől a meccset a Pro4-re.

10. PERC: Az eredménytől eltekintve a szokásos kerékvágásban zajlik a játék, a Barca egykapuzik.

5. PERC: A Barca játékosai és szurkolói csak most tértek magukhoz a sokkból, amit az elnyargaló Pato villámgólja okozott (0-1).

Pato korai találata:

GÓÓÓL 1’
Pato kiugrott, és vezetést szerzett a Milannak!
KÖZÉPKEZDÉS 1’
A Milan kezdte a mérkőzést

Ajánlott videó

Olvasói sztorik