Foci

DVTK: küzdőszellemből jeles

Kis Károly az elhullajtott két pont miatt bosszankodott, Benczés Miklós játékosait dicsérte a vasárnapi 1-1 után.

Amint arról már beszámoltunk, két hajrában esett gólnak köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott egymással az MVM Paks és a Diósgyőri VTK az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi meccsén.

Kis Károlynak, a szűk tíz percet emberelőnyben futballozó tolnai csapat vezetőedzőjének volt keserűbb a szájíze a lefújás után: „Egygólos vezetésnél sokkal jobban kellett volna koncentrálni, hiszen emberelőnyben is játszottunk, és meg kellett volna szerezni a három pontot. Kétségtelen, hogy játszottunk már jobban is, ennek ellenére azt mondom, hogy nyerhettünk volna, főleg ha az olyan nagy lehetőséget, mint amilyen az első félidőben is adódott, kihasználjuk. Be kell rúgni a helyzeteket, és akkor az ilyen meccseket is meg lehet nyerni” – idézi a dvtk.eu a szakember szavait.

Kollégája, Benczés Miklós is úgy érzi, nyerhetett volna együttese, játékosai küzdeni akarásával azonban teljes mértékben elégedett volt: „Véleményem szerint jól teljesítettünk, egy jó csapat otthonában nem kényszerültünk alárendelt szerepre, sőt, a meccs nagy részében inkább a mi akartunk érvényesült. Sajnos, többször is át kellett szervezni a csapatot, gondolok itt Luque és Gal kiválására, de ezt jól megoldották a játékosok. Ebben a csapatban több van annál, mint amit ma mutatott, kis szerencsével akár fordíthattunk is volna, hiszen 1-1 után nekünk volt nagy lehetőségünk az újabb gól megszerzésére. Azt kell mondjam, ezen a meccsen küzdőszellemből jelesre vizsgáztak játékosaim.”

Eredmény-OTP Bank Liga, forduló
MVM Paks-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

MVM Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Fiola, Báló – Bartha (Hrepka, 68.), Sifter, Sipeki (Szatmári, 36.), Vayer – Kiss (Montvai, 55.), Böde.

DVTK: Rados – Vadász, Gal (Nagy, 46.), Budonovszky, Gohér – Luque (Tisza, 31.), Arze, Abdouraman, Gallardo – Menougong (Pál, 71.), Seydi.

Gólszerzők: Montvai (79.-büntetőből) illetve Budovinszky (85.)

Sárga lap: Sifter (44.), Vayer (59.), illetve Nagy T. (63.), Arze (69.)
Kiállítva: Sifter (85.) illetve Rados (76.)

A Ferencváros és a Zalaegerszeg összecsapásának utózöngéiről ITT olvashat. A zöld-fehérek 2-0-ra legyőzték zalai riválisukat, megszerezve ezzel első győzelmüket az idei szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik