Foci

Wolfsburgban kapott ki a Schalke

Az előző idény kupagyőztese, a Schalke meglepetésre kikapott a vergődő Wolfsburg otthonában a német bajnokság 5. fordulójában.

A találkozó kedvezően indult a gelsenkircheniek számára, ugyanis Farfán beívelésére remek ütemben robbant be Raúl, és HöItz kapust megelőzve lőtt gólt (0-1).

A hazaiak még az első félidőben egyenlíteni tudtak, Mario Mandzukic bólintott az üres kapuba Jonnson átadása után (1-1). A második játékrészben ismét Mandzukic volt a főszereplő, ám ezúttal ez már a vezetést jelentette a Wolfsburgnak: egy szabadrúgás után a kapu felé tartó labda irányt változtatott a horvát légióson, és a játékszer a hálóba gurult (2-1). A nagy erőkkel rohamozó Schalkénak nem sikerült gól szerezni, így a fordulót 2-1-es wolfsburgi siker zárta.

Mandzukic duplája három pontot ért a Wolfsburgnak:

Eredmény-Bundesliga, 5. forduló

Wolfsburg – Schalke 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Mandzukic (33., 82.), illetve Raúl (13.)

A Bundesliga 2 vasárnapi játéknapján három találkozót rendeztek. Az 1860 MünchenKirály Gáborral a kezdőben – 4-2-es vereséget szenvedett a St. Pauli vendégeként, úgy, hogy 2-0-ra a müncheniek vezettek. Az Union Berlin könnyedén, 4-1-re győzte le az Ingolstadt együttesét, míg az FSV Frankfurt-Erzgebirge Aue találkozója 1-1-gyel zárult.

Eredmények-Bundesliga 2., 7. forduló
FSV Frankfurt – Erzgebirge Aue 1-1 (0-0)
St. Pauli – 1860 München 4-2 (0-1)
Union Berlin – Ingolstadt 4-1 (2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik