Foci

NB 1, 8. forduló, beharangozó 1.0

Öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga, a veretlen Győr is pályára lép.

Kora délután az Újpest fogadja a Pécset, kérdés, hogy a lila-fehérek a nyolcadik bajnokijukat meg tudják-e végre nyerni dobogós helyen álló újonc ellen. Az ujpestfc.hu-nak nyilatkozó Zoran Spisljak, a hazaiak vezetőedzője úgy véli, a két hét szünet alatt pótolták a hiányosságokat, és magabiztosabban várhatják a meccset.

Óvatos a vendégek mestere is. „A helyezésekből kiindulni veszélyes lenne. Új edző ül a kispadon, fegyelmezettebben játszanak és az elmúlt fordulókban már több gólt is szereztek” – mondta a pmfc.hu-nak Mészáros Ferenc.

Újpest-PMFC 15 óra (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Szusza Stadion, Vezeti: Andó-Szabó Sándor

A bajnok Videoton egyelőre csak a középmezőnyben szerénykedik, ha fel akar zárkózni az élmezőnyhöz, ma győznie kell. Ehhez megfelelő partnernek tűnik a Haladás, a szombathelyiek két eddig sikere nem hozza a frászt Paulo Sousára, a Vidi trénerére, bár az óvatosságra ad okot, hogy az ellenfél formába lendült.

A portugál szakember a vidi.hu-hunak óvatosan fogalmazott, dicsérte az ellenfelet, játékosaitól pedig teljes erőbedobást vár. Aczél Zoltán, a Hali edzője felemlegette a haladasfc.nyugat.hu-nak, hogy az ellenfél nincs csúcsformában, és ez az ő malmukra hajthatja a vizet.

Videoton-Szombathelyi Haladás 17:30 (SPORT1, ÉLŐ)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Vezeti: Fábián Mihály

A Kaposvár vezetőedzője, Sisa Tibor biztos könnyebb ellenfelet is el tudott volna képzelni a Rákóczi számára, mint szombati vendégüket, a mezőny egyetlen száz százalékos csapatát, a Győrt. Csertői Aurél azonban szintén tart az ellenféltől. “Nehéz dolgunk lesz, a Kaposvár jó csapat, ezt bizonyította a Paks ellen is” – mondta az eto.hu-nak a Tisza-partiak mestere. Az ETO győzelme esetén előnybe kerülhet a pénteken pontokat vesztő Debrecennel szemben.

Kaposvári Rákóczi-Győri ETO 19 óra
Kaposvár, Vezeti: Németh Ádám

A Pápa a Honvédot fogadja, a többi vergődő budapesti csapat közül a kispestiek kiemelkednek, így Véber Györgynek, a Pápa edzőjének és csapatának nem lesz könnyű dolga. Még akkor sem, ha a ZTE kiütése a Ligakupában jó pápai előjel.

Supka Attila, a Honvéd trénere is nehéz 90 perc előtt áll, főleg, hogy eltiltása miatt a lelátóról lesz kénytelen végignézni a meccset. “Kétarcú csapat a Pápa, a szombati formájuk nagy kérdés, de nekünk persze inkább magunkkal kell foglalkoznunk” – nyilatkozta a piros-feketék mestere a honvedfc.hu-nak.

Lombard Pápa Termál FC-Budapest Honvéd 19 óra

Pápa, Vezeti: Alvaro Garcia Miquel

A Vasas kecskeméti vendégjátékának nem az angyalföldiek az esélyesei. Nemcsak azért, mert a Vasas idén gyenge, hanem azért is, mert a Kecskemét viszont jó formában van, a hírös város idei támadójátéka lassan fogalom lesz. A piros kékek néhány hete kinevezett edzője, Marijan Vlak két hét alatt próbálta összerázni a csapatát, Tomislav Sivic, a KTE trénerea a kecskemetite.hu-n nehéz, küzdelmes meccset jósolt, ahol győzniük kell, ha “oda akarunk kerülni, ahova a szurkolóink várják a csapatot”.

Kecskeméti TE-Vasas-Híd 19 óra
Kecskemét, Széktói Stadion, Vezeti: Kovács J. Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik