Foci

Kétgólos előnyről ikszelt a Barcelona

A Barcelona 2-2-t játszott a Real Sociedaddal, míg a Villarreal emberhátrányban mentett pontott a Sevilla ellen a Primera Divisionban.

A spanyol pontvadászat első fordulójában a Barcelona és a Real Sociedad is győztesen hagyta el a gyepet, előbbi a Villarrealnak rúgott egy ötöst, utóbbi pedig a Gijont győzte le 2-1-re.

A katalánok bajnokesélyeshez méltóan, lehengerlően nyitották az első játékrészt: Sánchez centerezése után Xavinak csak annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba pofozza a labdát. Egy perc sem telt el, máris érkezett a következő katalán találat: Pedro előbb a kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanót Fabregas vágta a léc alá (0-2).

A baszkok ezalatt csak a védekezéssel voltak elfoglalva, az első felvonásban mindössze egy komoly lehetőségük adódott. A szünetet követően azonban fordult a kocka, és talpraállt a Sociedad: előbb Agirretxe fejesére nem ért oda Victor Valdes, majd egy buta hiba következett: passzolt a félpályán túlról haza, röviden. Agirretxe csapott le a labdára, eltolta Valdes mellett, de a visszafutó Busquets a felsőlécre mentett. Pechére a visszapattanó Griezmann fejét találta meg (2-2). Mivel az eredmény nem változott a hátralévő időben, így a katalánok már a második fordulóban botlottak: 2-0-ás előnyről vesztettek el két bajnoki pontot.

A Villarreal és a Sevilla összecsapásán, az első félidő közepe eseménydúsra sikeredett: a 22. percben a játékvezető kiállította Diego Lopez kapust, a megítélt büntetőt pedig Alvaro Negredo vállalta el. A támadó előbb a csereként beállt Cesar Sanchez kapusba lőtte a tizenegyest, majd másodjára már a gólvonal mögé juttatta a labdát. A másik oldalon Giuseppe Rossi tört be a tizenhatoson belülre, de csak szabálytalanul tudták szerelni a védők. A tizenegyesnél Rossi nem hibázott, így az első félidőt – két büntető után – 1-1-gyel zárták a csapatok.

A második játékrészben, meglepetésre, vezetést szerzett az emberhátrányban játszó Villarreal: Marco Ruben találata után 2-1 állt az eredményjelzőn. Majdnem meg is őrizték előnyüket a sárgák, de 4 perccel a lefújás előtt Alexis eglizált, így pontosztozkodással zárult a találkozó (2-2).

Így vesztett pontokat a Barca:

Eredmények-Primera Division, 2. forduló
Real Sociedad-Barcelona 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Agirretxe (59.), Griezmann (61.), illetve Xavi (10.), Fabregas (11.)
Villarreal-Sevilla 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Rossi (35.), Ruben (73.), illetve Negredo (24.), Alexis (86.)
Kiállítva: Diego Lopez (22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik