Foci

Hetet lőtt a Bayern, négyet kaptak Stieberék

A Bayern München 7-0-ra verte a Freiburgot, a Hoffenheim 4-0-ra a Mainzot, míg a Stuttgart Hajnal Tamással nyert a Bundesliga 5. fordulójában.

A Leverkusen pénteki győzelme után a második helyen tanyázó bajorok az előző fordulóban az első győzelmét megszerző Freiburgot fogadták. A Bayern esélyt sem adott a találkozón a vendégeknek a pontszerzésre, előbb Mario Gomez talált be, majd Franck Ribery duplázott, így 3-0-ás előnnyel vonultak az öltözőbe a felek. A második felvonásban is komoly lövőkedvvel játszott a müncheni csapat: Gomez három percen belül kétszer is gólt ünnepelhetett, sőt a 71. percben büntetőből is eredményes volt (6-0). A támadót váltó Niels Petersen is meghálálta a bizalmat, a 90. percben ő is betalált, így 7-0-ás sikerrel folytatja menetelését a Bayern.

Nem spórolt a gólokkal a Bayern:

Az előző fordulóban az utolsó pillanatokban betaláló, és ezzel a Stuttgart elleni összecsapást megnyerő Hertha látogatott a bajnok Dortmundhoz. A találkozó mozgalmas első félidőt hozott, gólt azonban nem, bár mindkét együttesnek megvolt az esélye, hogy megszerezze a vezetést, de erre az 50. percig várni kellett: Rafael – aki a győztes találatot szerezte a Stuttgart ellen – ugrott ki jól a védők közül, és közelről vette célbe a kaput, ám Weidenfeller először hárítani tudott, a kipattanó azonban már a hálóban kötött ki (0-1). A berlini előnyt tovább növelte Peter Niemeyer, de Lewandowski szépítése után is 2-1-es – meglepetés – Hertha győzelmet könyvelhettünk el.


Szalai Ádám
sérülés miatt továbbra is harcképtelen a mainzi alakulatnál, Stieber Zoltán pedig csak a padon kapott helyet a Hoffenheim elleni rangadón. A vendégek a 16. percben jelezték, a három pontért jöttek, ugyanis Eugen Polanski hibáját kihasználva Roberto Firmino mattolta Müllert (0-1). A szünet előtti utolsó percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Ryan Babel pedig nem hibázott, majd a szünet után akcióból is betalált (0-3). Stieber ekkor már a pályán volt, ugyanis a 70. percben csatába rendelte edzője. A magyar középpályás így már a harmadik, sőt a negyedik találatot is közvetlen közelről szemlélte: Noveski öngóljával 4-0-ra nyert a Hoffenheim a Mainz otthonában.

Az eddig nyeretlen, és a kiesőzónában tartózkodó Kaiserslautern mönchengladbachi túrája sem sikerült valami jól: Juan Arango az 58. percben juttatta vezetéshez a hazaiakat, és mivel újabb gól nem született a találkozón, ezért továbbra is győzelem nélkül áll a Bundesligában a ‘Lautern (1-0).

A bajnokságot győzelemmel kezdő, azóta azonban folyamatosan szenvedő Stuttgart Hajnal Tamással a padon – a valamivel jobb formában lévő Hannover ellen javított a mérlegen: a svábok már a 9. percben bevették Zieler kapuját, Harnik passzát Shinji Okazaki váltotta gólra, majd a 79. percben Kuzmanovic, 7 perccel később pedig Tasci – a 63. percben csereként beállt Hajnal gólpasszából – talált be, kialakítva a 3-0-ás végeredményt.

Eredmények-Bundesliga, 5. forduló

Bayern München-Freiburg 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Gomez (8., 52., 55., 71.-büntetőből), Ribery (26., 41.), Petersen (90.)

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Lewandowski (88.), illetve Rafael (50.), Niemeyer (81.)

Mainz-Hoffenheim 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Firmino (16.), Babel (45.-büntetőből, 74.), Noveski (85.-öngól)

Mönchengladbach-Kaiserslautern 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Arango (58.)

Stuttgart-Hannover 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Okazaki (9.), Kuzmanovic (79.), Tasci (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik