Foci

Ikszelt a KTE, Sivic felállna a bírók miatt

Végig fölényben játszott a Kecskemét, de végül csak egy pontot szerzett a Vasas ellen az OTP Bank Ligában. A lilák edzője kifakadt a bíróra.

A Kecskemét az első pillanatoktól fogva a Vasas saját térfelére szorította a játékot, gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot a hazaiak.

Először volt a kezdőben bajnoki meccsen a Videotontól érkezett Lencse László, aki Gyurcsó és Bori társaságában rohamozta a kaput. A középpályások elsősorban a már négygólos Gyurcsót keresték, de nem mindig találták. Az első igazi hazai kapuralövés a 10. percben érkezett, Mohl lőtt Ilizi ölébe.

A 14. percben Bori tekert, de a szlovák kapus ismét a helyén volt. Ekkorra már a Vasas is túlvolt egy helyzeten, egy gyors kontra után Dajic találta magát szembe a 16-os vonalával (tisztán), de elcsúszott. A 17. percben Simic adott középre, Németh nem mozdult a labdára, de szerencséjére más sem. A 21. percben egy remek kontra után Gyurcsó adott középre, Alempijevic Ilizibe lőtt, nagy helyzet volt, remekül védett az angyalföldiek hálóőre.

A 38. percben gyönyörű támadást vezetett a KTE: Bori adott kötényt védőjének a bal oldalon, középre adott, Lencse pedig félfordulattal lőtt, Ilizi nagy bravúrral tolta szögletre a labdát.A 43. percben góllá érett a kecskeméti fölény, Savic indította 40 méteres átadással Lencsét, aki lefutotta Gáspárt, és egy sprint után kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A második félidő elején a kecskeméti B-közép egy ápolási szünetet kihasználva Urbányi Istvánt, a csapat korábbi vezetőedzőjét kezdte el emlegetni, ő utánpótlás-felelősként térhet vissza a lilákhoz (korábban egyébként feljelentette pénze elmaradásáért a KTE-t).

Az 50. percben egy kontra után Gyurcsó lőtt alig fölé, majd Bori hamarkodott el egy villámgyors kontrabefejezést.Az 55. percben ismét Lencse kapott egy parádés labdát, alig emelt mellé. A kecskemétiek a második félidőt is végigtámadták, de a Vasas kontrái veszélyesek voltak, benne volt a levegőben egy vendéggól.

És meg is érkezett, a 83. percben. Egy szögletrúgást követően Mehmedagic fejelt Németh kapujába (1-1). Még indított egy rohamot a hazai csapat, de ez eredményre már nem vezetett, sőt, a végén a Vasas is gólt szerezhetett volna, miután Mohl eladta a labdát saját kapuja előtt.

A mérkőzést követően Tomislav Sivic, a hazaiak vezetőedzője feldúltan érkezett a sajtótájékoztatóra. “Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, a Vasas szervezetten fog védekezni, és kontrákra játszik. Ez így is lett, elbuktunk egy pontot. Ugyanakkor jelezni fogom Rózsa Pál úrnak, a tulajdonosunknak, hogy keressen másik edzőt. Vannak problémák, amikről nem szeretnék beszélni.

Nem bírom elviselni, hogy szerda-szombat ritmusban ezt csinálják velünk. Úgy érzem, ez egy üzenet, hogy én itt egy akadály vagyok.”

Sivic a későbbiekben már nem akart válaszolni a sajtó képviselőinek kérdésére.

Marian Vlak, a Vasas vezetőedzője elmondta, bebizonyosodott, hogy a Kecskemét lendületes, jó focit játszó minőségi gárda, de csapata remekül küzdött, és az akarat egy pontot eredményezett.

Megkérdeztük Rózsa Pált, a KTE egyik tulajdonosát a vezetőedző döntéséről, ám ő csak annyit mondott, nem volt bent a sajtótájékoztatón, nem tudja, ott mi hangzott el, Tomislav Siviccsel pedig a mérkőzések után két-három nappal szokták értékelni a csapat szereplését. Mindenesetre hozzátette, a hirtelen felindulás sosem helyes út.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló
Kecskeméti TE – Vasas-Híd 1-1 (1-0)
Kecskemét, 2000 néző, vezette: Kovács J. Zoltán
Kecskemét: Németh – Maynard (Simon, 87.), Radanovic, Balogh, Mohl – Savic, Alempijevic, Bertus (Cukic, 65.), Gyurcsó, Lencse, Bori (Stokic, 92.). Vezetőedző: Tomislav Sivic
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Kovács G., Gáspár, Sütő, Mehmedagic, Bárányos (Jokic, 63.), Farkas (Ferkó, 81.), Katona, Dajic, Simic (Beliczky, 73.). Vezetőedző: Marian Vlak
Gólszerzők: Lencse (42.), illetve Mehmedagic (83.)
Sárga lap: Gyurcsó (78.), Radanovic (89.), Mohl (92.), illetve Farkas (47.), Sütő (78.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik