Foci

Van olyan Fradi-játékos, aki másfél milliót keres

Az anyagi gondokkal küzdő, a labdarúgó NB I-ben 14. helyen álló Ferencvárosnál a fizetések csökkentése után is van jól kereső játékos.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Hír TV riportjában – amiből az origo és a pepsifoci.hu is közölt részleteket – arról is beszélt, hogy idén márciusban az angol Kevin McCabe-től papíron 200 millió forintos tartozással vették át az irányítást, ám nem sokkal később kiderült, hogy 644 millió forintról van szó.

Az azóta eltelt időszakban ennek több mint a felét sikerült törleszteni, így jelenleg körülbelül 300 millió forintos tartozása van a klubnak. Éppen ezért a Ferencvárosnál a szezon előtt csökkentették a fizetéseket, ám mint ahogyan az a riportban elhangzik, így is van olyan futballista, aki havi másfél millió forintot keres.

“A jövő havi fizetéseket ki tudjuk adni” – idézi Kubatovot az origo.hu. “Ilyen, hogy előre lehetett volna ezt látni a Fradinál, nem nagyon volt hosszú évek óta. Nagyon sok kis szponzor bejött, kötődtek tízmilliós támogatói szerződések, és ha körbenéz a stadionban, akkor nem véletlenül vannak kint azok a szponzorok, akik kint vannak.”

Kubatov arról is beszélt, hogy három ügyben tettek büntetőfeljelentést a klub korábbi gazdálkodásával kapcsolatban. Az első kettőnél Pellady Pétert és Berki Krisztiánt nevezte meg, a harmadikról nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik