Foci

Sousa a Vidiről, Liptákról és a kapuskérdésről

Csütörtökön szurkolói ankétot tartott a Videoton, Paulo Sousa vezetőedző válaszolt a drukkerek kérdéseire.

A székesfehérvári Városháza Nagytanácstermében került sor a kérdezz-felelekre, a Videotont Paulo Sousa vezetőedző mellett Tassy Márk ügyvezető és Várkonyi Ádám marketing-vezető képviselte. Tassy indítás gyanánt megismételte, a bajnoki címmel lezárult a klub első hároméves terve, a második háromesztendős ciklusban pedig egy nemzetközi porondon eredményes Vidi felépítése lesz a cél.

A portugál szakember hozzátette, az elvárás az, hogy a csapat labdabiztosan és támadószellemben játsszon, ez pedig a Kaposvár elleni bajnokit leszámítva sikerült is az eddigiekben is. Sousa elégedett játékosai teljesítményével, szerinte megértették és a magukévá tudták tenni az új filozófiát.

Arra a kérdésre, hogy mi történt Lipták Zoltánnal az egykori klasszis elmondta, azzal, hogy a nyár elején még csapatkapitánynak jelölt válogatott védő úgy nyilatkozott még a nyáron külföldre igazolhat megsértette a Vidi-családot. A labdarúgó érdekében így közös megegyezéssel felbontották a szerződését, nem akartak a fejlődése útjába állni. Sousa elmondása szerint a felek korrekt módon szakítottak egymással, ezt később Liptákkal is megbeszélte.

 

A vezetőedző arra is kitért, hogy eredetileg magyar játékosokkal képzelték el az új Videotont, ám ez abban az esetben képtelenség, ha a focisták külföldre vágynak.

Természetesen megkerülhetetlen volt a kapuskérdés is, vagyis miért épp az eddig jegelt Tomas Tujvellel vágott neki a szezonnak a székesfehérvári együttes, miközben Mladen Bozovic személyében montenegrói válogatott hálóőrt is a keretben tudhat a Vidi. „Ami jó a csapatnak, az jó a menedzsernek is. Mindenki a lehető legjobbat akarja. Számomra a hét közben elvégzett munka a döntő. A Tomas által elvégzett munka bizonyította, hogy ő lehet az a kapus, akiben bízom, aki kivédheti az ellenfelek lövéseit. A kapus játékára épül a csapat védelme. Fontos, ha meghozunk egy döntést, akkor bizalmunkkal erősítsük őt meg. Fontos a kapus részére a bizalom” – hangzott a tréner válasza.

Végül a szezonra kitűzött célok kapcsán Paulo Sousa elmondta, minden meccsen nyerni akar a csapat és természetesen a bajnoki cím megvédése a cél. Az eredményességgel ugyan még adós a csapat, de a szakmai stáb és a tulajdonosi kör látja a fejlődést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik