Foci

Ronaldinho célba vette az olimpiát

A brazil labdarúgó-válogatottba nemrég visszatért 31 éves klasszis legújabb tervei között a 2012-es londoni ötkarikás játékok szerepelnek.

A Barcelona és az AC Milan korábbi zsenije jelenleg hazájában, a Flamengóban csillogtatja tehetségét. A remek formában lévő játékos hétfőn Londonban húzhatta magára újra a selecao jellegzetes sárga mezét, ahol 1-0-ra legyőzték a ghánai válogatottat.

“A csapat nagy részével nem játszottam korábban, ennek ellenére jól éreztem magam. Boldog vagyok, hogy visszatérhettem a válogatottba, és részese lehettem az együttes győzelmének. Nagyon keményen kell dolgoznom a klubcsapatomban, mert szeretnék jövőre az olimpián újra Londonban játszani, és jön a 2014-es brazíliai világbajnokság is. Ezek a fő céljaim”

Úgy tűnik, Mano Menezes szövetségi kapitány is nyitott a folytatásra: „Ronaldinho jelenleg jobb fizikai állapotban van, mint korábban, ezért tudja megmutatni képességeinek legjavát, ezt várjuk tőle. Vannak ugyan dolgok, amin javítanunk kell, de idővel megoldjuk azokat is.”

A brazilok a hazai bajnokságban szereplő legjobbjaikkal szeptember 14-én, Cordobában játszanak barátságos mérkőzést az argentin válogatottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik