Foci

“Gyűlölünk titeket” – nem lesz válaszlépés a sértegetésre

A MLSZ nem tervez válaszlépést a Magyarországot sértő transzparensek miatt, amelyeket a keddi Eb-selejtezőn feszítettek ki Moldovában.

A magyarok által kedden este 2-0-ra megnyert meccsen a hazai szurkolók előbb egy “Szar Magyarország” feliratú transzparenst emeltek fel. A második játékrészben egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek “Gyűlölünk titeket” feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló a pályára rohant, őt leszerelték a biztonsági emberek.

“Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga – mondta Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtó és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére. – A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre.”

Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Hozzátette, az általa kapott információk szerint a “Szar Magyarország” és “Gyűlölünk titeket” feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.

“Gyűlölünk titeket” – hirdette a transzparens:

Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, s a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik