Foci

A Fradi négyet kapott, a Vidi négyet rúgott a Ligakupában

A Gyirmót alaposan megnehezítette a bajnok Videoton dolgát a Ligakupa második fordulójában, a Pécs viszont nagyon simán nyert az FTC ellen.

A bajnokságot felemásan kezdő Videoton a Ligakupa 1. fordulójában az MTK otthonában kezdett, és szenvedett 1-0-s vereséget a Hungária körúton.

A második körben ismét egy másodosztályú csapat, az élvonalra az elmúlt három szezonban ácsingózó Gyirmót volt az ellenfél, ezúttal a Sóstói-stadionban. Ebben az összeállításban küldte pályára a csapatot Paulo SousaBozovic – Margitics, Vinicius, Caneira, Hector – Nagy, Mitrovic, Vasziljevic, Polonkai, Walter Lee – Nikolics.

A 15. percben Nikolics révén meg is szerezte a vezetést a Vidi, de a vendégek egy hatalmas öngóllal “egyenlítettek”: Hector adta haza a labdát Bozovicnak, aki azonban kint állt a kapujából, így a labda akadálytalanul csorgott a hálóba (1-1).

A szünetben Alves és Oliviera is beállt a hazaiknál, a tavalyi szezon gólkirálya pedig 2 perccel a középkezdés után be is talált – újra vezetett a fehérvári együttes (2-1). A 72. percben egy alapvonalról visszatett labdát Lannert vágott Bozovic kapujába, nem adta tehát be a derekát a Győr melletti kiscsapat (2-2).

A meccs hajrájában aztán Alves megmentette a hazaiakat, hiszen a 82. percben Brachi szabadrúgása után egy lecsorgó labdát a kapuba vágott (3-2). Nikolics Nemanja 10 méteres lövésével szerezte meg a második találatát a 92. percben, bebiztosítva ezzel a Vidi győzelmét (4-2).

Pályára lépett szerdán a Ferencváros is, és a zöldek számára tragikusan kezdődött a Pécs elleni találkozó. Így állt fel a fővárosi gárda: Hermány – Fülöp, Oláh, Nyárasdi – Zsivóczky, Morales, Nyilasi, Antal, Papp – Alison, Félix.

A pécsi Nagy József először Bajzátnak, majd Andorkának adott gólpasszt a 4., illetve a 6. percben, máris 0-2 állt az eredményjelzőn. A 10. percben gólt szerzett a több sebből vérző FTC, ugyanakkor Zsivóczky remek szabadrúgásgólját nem adta meg a játékvezető – a labda bizony a kapufáról a vonal mögé pattant. Mégis sikerült a szépítés: a 24. percben Nyilasi Bálint ragasztott nagy gólt a bal felsőbe – a legenda fia tehát góllal jelentkezett.

A szünetben aztán lecserélték a mellékállásban az ügetőn bizonyító középpályást, csakhogy ekkor már más körülményekről számolhattak be a jegyzőkönyvet és a statisztikát vezetők. A 34. percben ugyanis Regedei adott középre, Hermány kimozdult a kapujából, Antalra ütötte a labdát, amely a hálóban kötött ki (1-3).

Sőt, Oláh Lóránt a félidő legvégén megkapta második sárga lapját is, ezzel kiállíttatta magát. A második 45 percben tíz emberrel folytatta a Fradi, amely próbálkozott ugyan, de az erőlködés nem nagyon vezetett eredményre. A Pécs rutinosan tartotta az eredményt, sőt! A 65. percben egy kontratámadás végén Demjén lőtt Hermány lába alatt a kapuba (1-4).

A fiatal Fradi-kapus nem jól mutatkozott tehát be az Üllői út szerény számú közönsége előtt. A 72. percben aztán Alison Moreira Silva páros lábbal kegyetlenül rácsúszott a Pécs kapusára, az egykori fradista Holczerre, azonnal pirosat kapott. Csakúgy, mint Holczer, aki mérgében felelősségre vonta a durva brazilt. Alison Silva aztán az öltözőbe menet többször is megütötte a kapust, nem volt szép a brazil ámokfutása.

Mint ahogy a Fradi szereplése sem szép, ismét nagy vereséget szenvedett a zöld-fehér együttes.

Nyolc meccsen 49 gól született a Ligakupa szerdai fordulójában!

A nap további – meglehetősen váratlan – eredményeiről itt olvashatsz bővebben.

Eredmény – Ligakupa, 2. forduló
C-csoport:
Videoton – Gyirmót 4-2 (1-1)
gólszerzők: Nikolics (15.), Alves (47.), illetve Hector (2., öngól), Lannert (72.)
B-csoport:
Ferencváros – Pécsi MFC 1-4 (1-3)
gólszerzők: Nyilasi (24.), illetve Bajzát (4.), Andorka (6.), Antal (34., öngól), Demjén (65.)
kiállítva: Oláh (43.), Alison Silva (72.), illetve Holczer (72.)
A nap további eredményei:
ZTE – Pápa 0-8, Paks – Szolnok 10-1, Kecskemét – Újpest 4-3, Diósgyőr – Mezőkövesd 4-0, Honvéd – MTK 0-2, Vasas – Debrecen 3-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik