Foci

Egervári az ellenfelet is dícsérte

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Moldova ellenünk nyújtotta legjobb teljesítményét az Eb-selejtezők során.

A magyar válogatott kedden este Európa-bajnoki selejtezőn 2-0-ra nyerni tudott Moldova otthonában, ezzel sikerült életben tartani a reményeket a csoport második helyének megszerzésére, ami pótselejtezőt érne a csapatnak

Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés utáni értékelésében megjegyezte, Gavril Balint csodát tett a moldovai válogatottal a múlt hét pénteki, Finnországban elszenvedett 4-1-es vereség után. A magyar kapitány szerint a csapat győzelmének értékét tovább növeli, hogy megítélése alapján a moldáv csapat most nyújtotta a legjobb teljesítményt a selejtezősorozatban.

A szakvezető elmondta, bár maradtak ki helyzetek, a mieink elégedettek lehetnek az eredménnyel, bölcsen futballozott a csapat, és mindig volt valaki, aki okos döntést hozott. Kiemelte az együttes védekezését, hozzátéve, hogy az ellenfél inkább csak a lecsorgó labdákból tudott veszélyes lenni.

“Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatokig szeretnénk harcban állni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt. A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is. Bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak” – idézi Egervári szavait az mlsz.hu.

Moldova szövetségi kapitányát, Gavril Balintot a vereség után arról faggatták, mi lett volna a sikerhez vezető út a magyarok ellen, mire annyit mondott: többet kellett volna templomba járni. Később hozátette, elsősorban pszichés okokat lát a vereség mögött, szerinte egy gól átlendítette volna csapatát a lelki holtponton.

Vanczák és Rudolf gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik