Foci

A spanyolok gálázva jutottak ki az Eb-re

Az Európa- és világbajnok 6-0-ra verte Liechtenstein labdarúgó-válogatottját, így újabb biztos résztvevővel bővült a 2012-es kontinensbajnokság mezőnye.

A spanyol együttes kedden este annak a tudatában lépett pályára hazai pályán Liechtenstein ellen, hogy egy győzelemmel már biztosan megnyernék Európa-bajnoki selejtezős csoportjukat, így kijutnának a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalra.

A vendégek gyakorlatilag teljesen esélytelennek számítottak a pontveszteség nélkül menetelő spanyolok ellen, és a papírforma nem is borult. A miniállam ugyan sokáig jól tartotta magát, de a 34. percben megtört a jég, Álvaro Negredo megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A Barcelona és a Real Madrid játékosaival telepakolt csapatban a Sevilla támadója hamarosan duplázni tudott, David Villa sarokkal adta a gólpasszt.

A szünet előtt Xavi szabadrúgásból talált be, majd a második félidő elején Sergio Ramos volt szemfüles a kapu előtt, 4-0-ra alakítva az eredményt. A folytatásban még Villa duplázott, Vicente del Bosque csapata 6-0-ra nyert, így a múlt hét pénteken kijutó Németország, a helyét kedden biztosító Olaszország, a rendezőként jelen lévő Lengyelország és Ukrajna mellett Spanyolország is kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

A spanyolok hat gólja Liechtenstein ellen:

A további keddi selejtezőkről ide kattintva olvashat!

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, I csoport
Spanyolország-Liechtenstein 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Negredo (34., 37.), Xavi (44.), Ramos (52.), Villa (60., 79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik