Foci

Cruyff beszólt Mourinhónak

A hollandok legendás futballszakembere szerint a Real Madrid mestere tehetetlensége és arroganciája miatt viselkedett botrányosan a Barca ellen.

A spanyol Szuperkupa visszavágójának végéhez közeledve Marcelo csúnyán “beleszállt” a Barcelona új szerzeményébe, Cesc Fabregasba, majd José Mourinho a katalán együttes másodedzőjének, Tito Vilanovának a szemébe nyúlt, amiért a rá váró fegyelmi tárgyaláson akár 12 mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat.

“Rossz példát mutat, amelyet gyerekek milliói látnak a televízióban – fogalmazott a játékosként háromszoros aranylabdás Johan Cruyff. – Lehet, hogy Mourinho a magánéletben jó ember és kiváló edző, de a világnak valami egészen más oldalát mutatja meg.”

Az egykor a Barca játékosaként és edzőjeként is sikeres holland szerint főként az lehet az oka a portugál tréner viselkedésének, hogy a Barcelona az elmúlt időszakban – a hazai Szuperkupa elhódítása előtt – csakis a spanyol Király Kupa döntőjében maradt alul a fővárosiakkal szemben, miközben a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

“A Madridnak nincs szerencséje a Barcelona ellen mostanában, Mourinho pedig már oly mértékben megszállottá vált, s úgy viselkedik, ami túlmegy minden határon” – tette hozzá Cruyff.

Íme Mourinho “szemkinyomós” akciója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik