Foci

Ibrahimovicnál próbáltak felejteni a svédek

Zlatan Ibrahimovic malmö-i házában próbálta kiheverni a budapesti sokkot a svéd válogatott.

A 2-1-es magyar sikert hozó Eb-selejtező után a svédek gyorsan eltűntek Magyarországról.

A skandinávok próbáják a budapesti zakót visszacserélni a meccs előtti nagy mellényre, Erik Hamrén szövetségi kapitány azt sulykolta szombaton a csapatba, hogy “viselkedjetek úgy, mint a győztesek, és akkor a végén sikert aratunk (kijutnak az Eb-re – a szerk.), dacára a budapesti kudarcnak”.

A svéd játékosokat a magyar válogatott után a svéd média is szétkapta, a sárga-kékek ígérik, kijavítják a hibát.

Ennek érdekében az általában összeférhetetlennek ismert csapatkapitány, Zlatan Ibrahimovic meghívta a megtépázott háromkoronásokat Malmöbe, frissen felújított házába – írja az Expressen.

Egy jó vacsora után nyugodt hangulatban lógtak együtt a játékosok, és egymásra licitálva ígérgették, hogy kijutnak az Eb-re. A magyar csatárok által szétfutott hatalmas termetű hátvéd, Majstorovic szerint “megmaradt az esély, de megnehezítettük a saját dolgunkat”.

Anders Svensson azonban már a nagyképűség határát súrolóan optimista: “Ugyan a csoportelsőség már elúszott, továbbjutnunk nehéz, de nem lehetetlen. Meg kell nyernünk a hátralévő három meccsünket, és akkor nem lesz gond. Hollandiában gyámoltalanok voltunk, de idehaza legyőzhetjük őket”.

Az E csoport második helyéért versenyt futó két gárda közül a 15 pontos svédek egy meccsel kevesebbet játszottak az azonos pontszámmal álló, kedden Moldáviában játszó Egervári-csapatnál és a két válogatott közti összevetésben is jobbak.

A mieink a Moldova elleni meccs után a finneket fogadják, Svédország San Marinóba és Finnországba látogat, majd alighanem egy sorsdöntő meccsen a hibátlan Hollandiát fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik