Foci

Szabics: „Egyszerűen jobbak voltunk!”

A magyar válogatott tagjainak végre nem a vereséget kellett magyarázniuk, a győzelmet megindokolni sokkal hálásabb feladat.

A svédek elleni Eb-selejtező egyik hőse, Szabics Imre, az első – parádés – magyar gól szerzője még a vegyes zónában is annyira felpörgött állapotban volt, hogy először melegebb éghajlatra küldött egy magyar újságírót, amiért az illető azt firtatta, mi lesz idegenben, Moldova ellen.

„Jaj, gyerekek, örüljünk már végre egyszer egy győzelemnek felhőtlenül, és ne próbáljatok pluszterhet rakni a vállunkra azzal, hogy mi lesz a következő meccsen!”


Szabics gólöröme

Persze értékelt is a Sturm Graz centere:

„Ha azt vesszük, hogy mennyi helyzetünk volt, s már a győztes találatunk előtt is volt Koman Vladimirnak egy óriási lehetősége, akkor maximálisan megérdemeltnek mondható a győzelmünk. Jobban futballoztunk a svédeknél, nem szerencsével győztünk, és nem hiszem, hogy arról van szó, végre nekünk pattant befelé a labda az utolsó másodpercben, hanem egyszerűen mi voltunk a jobbak.”


Király Gábor
a magyar csapat egyik legjobbja volt, bravúros védések sorát mutatta be.

„Úgy érzem, a lehető legjobb pillanatokban rúgtuk a góljainkat, az első félidő utolsó percében, illetve a rendes játékidő lejárta előtt másodpercekkel – mondta a müncheni kapuvédő, a Bundesliga másodosztálya legjobbjának megválasztott kapus. – Lelkileg azért nagyon jókor jöttek ezek a találatok.”

Király nem tagadta, hogy 1-1 után nehéz perceket élt át a magyar kapuban.

Király a százkilós Ibrahimovic elől öklöz

„Minden csapatot megfogja, ha gólt kap, velünk is így volt ez. Hála Istennek, jól jöttünk ki ebből a szituációból, ez az, amire szükségünk van még ahhoz, hogy igazán rutinos, jó együttes legyünk – tudniillik, hogy egy kapott gól ne vessen vissza bennünket.”

A legrutinosabb magyar játékos rámutatott, mennyire okosan futballozott a válogatott.

„Nem arról van szó, hogy a svédek lebecsültek volna minket – persze ez sincs kizárva -, sokkal inkább mi futballoztunk okosan, a rövid passzus játékot erőltetve. Jellemző, hogy a svédek mindig akkor kerültek fölénybe, amikor mi kiestünk a ritmusunkból, és elkezdtük ívelgetni a labdákat. A mostani győzelemnek – amely egy a sok közül a pályafutásom során, semmi különös – csak akkor lesz igazán értéke, ha Moldovát is legyőzzük idegenben.”

Nyilasi Tibor szavaival a “megható győzelem”:

Korcsmár Zsolt, a válogatott egyik legfiatalabb, legrutintalanabb tagja csak mosolygott, mosolygott, és helyenként keresgélte a szavakat.

„Életem legnagyobb meccse volt ez a mai, ilyen téttel bíró mérkőzésen még nem játszottam, de szerencsére nem voltam ideges. Nem is annyira az Ibrahimoviccal folytatott párharcok viseltek meg, Elmanderben – érdekes módon – keményebb ellenfélre találtam, Ibra inkább a csatársor és a középpályások között próbált szervezni.”

Persze a második félidőben, amikor nagyon nyomtak a svédek, meleg volt a helyzet.

„Ekkor sem gondolkodtam azon, hogy vajon kiegyeznék-e a döntetlennel, vagy hajtsunk-e még a győzelemre. Csak az járt a fejemben, hogy megtegyem a magamét, ne hibázzak, és a többiek is ezt tegyék. Kicsit elkészültünk az erőnkkel a végére, de kibírtuk! Szerintem jobbak voltunk, kihagytunk egy tizenegyest, egyet nem adtak meg, szóval, nekünk állt a meccs. Bízom a továbbjutásban, ha megnyerjük mindhárom, hátra lévő meccsünket, akkor akármi lehet. De ha nem jutunk tovább, viszont minden meccsünket megnyerjük, akkor sem leszek elégedett.”


Rudolf akcióban

Rudolf Gergely annyira önkívületi állapotban játszott, hogy nem is emlékezett a góljára. A győztes gólra.

„Nem is tudom, ki adta be a labdát (Priskin Tamás – a szerk.), csak arra emlékszem, hogy Priskint indítottam, és aztán egyszer csak előttem volt a labda. Azt kell mondanom, nincs tartalékos válogatott, akik a pályán vannak, azoknak mindent meg kell tenniük a győzelemért, és akkor nem lehet baj.”

Egervári Sándor roppant büszke a csaptra, a szövetségi kapitány nyilatkozatát ITT olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik