Foci

Svéd siránkozás, holland káröröm

A svédek heves önmarcangolásba kezdtek a budapesti vereség után, a hollandok örülnek, hogy a skandinávok lemaradtak a csoportban.

A svéd lapok egyöntetűen megérdemeltnek tartják a magyar győzelmet az Eb-selejtezőn.

Kiemelik, hogy Ibrahimovic formán kivül játszott, a magyarok bátran, a sárga-kékek viszont a szünet előtt (fura ilyet hallani, de majd hozzászokunk) megilletődötten. A meccs svéd bűnbakja a 11-est összehozó és a magyar gólok előtt hibázó Oscar Wendt lett.

Aftonbladet:

“Két súlyos hiba miatt kaptunk ki”
A svéd lap szerint meccs svéd antihőse, Oscar Wendt teljesen letört saját magától. “Nem tudom, mi volt velem. Senki mást nem hibáztathatok, én tehetek mindenről, vállalom érte a felelősséget” – mondta Wendt, akinek lesz még egy kellemetlen beszélgetése Erik Hamrén szövetségi kapitánnyal.

Stockholm News:

“Megrázó vereség Budapesten”
A svéd fővárosi újság egyrészt tisztességes eset volt, hogy a 2009-es Ibrahimovics-hasgóllal az utolsó percben megnyert vb-selejtező után most a magyarok nyertek az utolsó percekben.Lenyűgöző teljesítménynek titulálja, hogy a tartalékos magyar válogatott legyőzte a svédeket, akiknek így elúszott az esélyük a csoportgyőzelemre. A svéd rádió szakértője, Richard Henriksson Olof Mellberg hiányát emelte ki.


Svenska Dagbladet:

“Hosszú lesz az út az Eb-re”
A skandináv lap kiemeli, hogy a magyar válogatott az utolsó esélyét használta ki arra, hogy megmaradjon az esélye az Eb-részvételre. A vereség után a Puskás Stadiont szomorúan elhagyó szövetségi kapitáy, Erik Hamrén szomorúan nyilatkozott: “A bátorság és az önbizalom hiánya a szünet előtt támadásban és a védekezésben is megmutatkozott, így pedig nem lehet eredményt elérni. A második félidőben átvettük az irányítást, mégis kikaptunk.”

Göteborg Post:

“Rémálom: Svédország összeomlott”

A göteborgi újság szerint a szorongó, stresszes svédek ellen a magyar válogatott igazságot szolgáltatott önmagának az emlékezetes 2009-es Ibrahimovicszerencsególlal elvesztett vb-selejtező után. “Akkor Magyarország Ibráról beszélt, most Rudolfról.”

Telegraaf Amsterdam

“A svédek lemondhatnak a csoportgyőzelemről”

A holland média nem leplezi elégedettségét, hogy az Egervári-csapat elvette a svédektől a csoport megnyerésének esélyét, és kicsit furcsa hangsúlyal sajnálkozik a svédek elkeseredése felett. Az amszterdami lap dicséri a Dzsudzsákot nélkülöző magyarokat, és persze foglalkozik Ibrhimovical is, aki gól helyett csak sárgalapot gyűjtött Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik