Foci

Anglia: a bolgár szurkolók átléptek egy határt

Bulgária és Anglia Eb-selejtezőmeccsén „kitettek” magukért a hazai drukkerek, volt náci tisztelgés, huhogás, de az UEFA is megkapta a magáét.

Az angol Daily Mail cikke szerint az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) panaszt tett az európai szövetségnél (UEFA) a pénteki meccs miatt. Míg a szigetországiak a pályán lefocizták a bolgár csapatot (0-3 lett), addig a hazai drukkerek folyamatos inzultusnak tették ki az angol együttes két színes bőrű játékosát, Ashley Youngot és Theo Walcottot.

A szurkolók náci karlendítésekkel és majmokat utánzó hangokkal akarták megzavarni a Manchester United és az Arsenal labdarúgóját. Mindeközben az UEFA-nak is beszóltak, egy transzparensen a világ talán legelterjedtebb trágár szavával adtak tanácsot a szervezetnek, hogy mit is kezdjen magával.

 

„Természetesen mi is hallottuk a pályán, sajnos már évek óta ez a helyzet. Nagyon nincs ez így rendjén, véget kell vetni az ilyen megnyilvánulásoknak, remélem valamit tesznek az ügyben az illetékesek” – mondta a két góljával főszereplővé váló Wayne Rooney a lefújás után. Theo Walcott szűkszavúan annyit mondott, az FA megtette a lépéseket, így ő inkább nem pazarolna sok szót az esetre.

Lothar Matthaus, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya saját bevallása szerint nem észlelte ezeket a szurkolói megnyilvánulásokat, mert teljesen a meccs lázában égett, ám amikor tájékoztatták róla nem győzött bocsánatot kérni: „Elég szánalmasak ezek a dolgok. A Bolgár Labdarúgó Szövetség nevében elnézést szeretnék kérni az angoloktól.”

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik