Foci

Rudolf, Németh, Lipták és Vadócz volt a főszereplő

Lezárult a nemzetközi átigazolási szezon, és még az utolsó napon is akadtak jelentős transzferek. A magyarok pozíciója jórészt gyengült.

Nincs szerencséje Németh Krisztiánnak, és akkor finoman fogalmaztunk. Az U21-es vb-bronzérmes támadó, aki jelenleg az Olympiakosz játékosa, a belga Standard Liege-nél járt orvosi vizsgálaton, de hiába felelt meg rajta, nem költözik Belgiumba, mert a két klub nem tudott megegyezni egymással.

Németh pályafutását folyamatos sérülések kísérik, legtöbbször új klubjában kidől (Liverpool, AEK Athén), hogy azután kölcsönadják egy kisebb egyesületnek (Blackpool, Olympiakosz Volosz), ahol formába lendülhet. Ezzel együtt nagyon keveset van játékban, igaz példája annak, hogy kallódik el egy tehetséges magyar labdarúgó.

Vadócz Krisztián az Osasuna játékosaként döntött úgy, visszatér korábbi klubjához, a holland NEC Nijmegenhez. Jó választás lehet, mert a középpályás nem érezte biztosítottnak az állandó játéklehetőséget a spanyoloknál.

Jól sülhet el Rudolf Gergely görögországi kalandja: a válogatott fürge támadó egy évre a Genoa kölcsönjátékosaként a Panathinaikosz játékosa lesz. Emlékezhetünk, Rudolf tavaly négy évre szerződött Olaszországba. Legutóbb Torghelle Sándor focizott a Panában, de nem váltotta meg a világot.

Nyolc év után hagyja el végleg a holland Roda együttesét Bodor Boldizsár. A védő a görög OFI Krétához került egy évre. Tóth Balázs Belgiumban bontott szerződést, a különbség az, hogy a Genket otthagyó középpályásnak nincs új klubja.

Ami a hazai piac zárónapját illeti: magyar labdarúgókat vesztett, bocsájtott áruba (kinek hogy tetszik) a bajnoki címvédő Videoton. A legnagyobb érvágás Horváth Gábor távozása után Lipták Zoltán szerződésbontása. A középső védő közös megegyezéssel távozik, de még nincs csapata a svédek ellen várhatóan szerepet kapó válogatottnak.

Távozott a Viditől Hidvégi Sándor (végleg) és Szakály Dénes (egy évre kölcsönben), mindketten Zalaegerszegen fociznak tovább, míg Lencse László Kecskeméten játszik egy évet kölcsönben.

A későbbiekben csak azok a játékosok válthatnak csapatot, akiknek nincs élő szerződése és akik így ingyen igazolhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik