Foci

Ibra a döntetlennel sem éri be

A svédek szövetségi kapitánya, Erik Hamrén, illetve Zlatan Ibrahimovic is csak a győzelmet tartja elfogadhatónak a pénteki mérkőzésen.

“Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Zlatannal hasonló a mentalitásunk, így én is minden mérkőzést meg szeretnék nyerni – nyilatkozta a vendégek csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember. – A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Természetesen előfordulhat, hogy néhány játékosnak rossz napja van, de megfelelő hozzáállással az ilyen esetekben is el lehet érni jó eredményt.”

A tréner hozzátette: a magyarok oldaláról főként a támadójátékosokra kell majd figyelniük, ugyanakkor senkit nem akart kiemelni Egervári Sándor csapatából.

“Az egyensúly a legfontosabb. Nem elég jól támadni, keményen kell védekeznünk, ha győzni akarunk” – fogalmazott.

A korábbi magyar-svéd összecsapásokkal kapcsolatban Erik Hamrén hozzátette: mivel a csapat korábban többször is győzött Budapesten, így pozitív élményekkel térnek vissza a játékosok.

Hasonló magabiztossággal nyilatkozott Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan támadója is: “Természetesen nyerni akarok holnap, a döntetlennel nem lennék elégedett. Ugyanakkor ez egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad összehasonlítani a korábbiakkal, ugyanis a magyarok és mi is sokat fejlődtünk az utóbbi időben.”

Az eddigi 67 válogatottbeli fellépésén 28-szor eredményes, hórihorgas csatár úgy véli: még a csoportot magabiztosan vezető hollandokat is elcsíphetik, ám ehhez elengedhetetlen számukra, hogy mind a három pontot megszerezzék a Puskás Ferenc Stadionban.

 

“A második hellyel nem foglalkozom, ilyen a mentalitásom, kizárólag az első hely érdekel, azért vagyunk itt, hogy győzzünk” – mondta.

Ibrahimovic legutóbbi két budapesti fellépésén egyaránt az “utolsó utáni” pillanatokban rúgott győztes gólt a magyarok ellen, ám szerinte ennek nincs túl nagy jelentősége: “Természetesen nagyszerű érzés, ha az ember az utolsó percekben a góljával el tud dönteni egy mérkőzést. Ugyanakkor a mostani egy új meccs, törekedni kell arra, hogy az ember folyamatosan fejlődjön.”

Ajánlott videó