Foci

Elhagyja a Vidit a válogatott védő

Lipták Zoltán és a Videoton közös megegyezéssel felbontotta a játékos szerződését. Szakály Dénes és Hidvégi Sándor a ZTE-nél folytatják.

A vidi.hu cikke szerint a jelenleg a svédek elleni Eb-selejtezőre készülő Lipták Zoltán és a Videoton két év után döntöttek a szakítás mellett a játékos és a klub érdekeit szem előtt tartva.

Lipták 2009 nyarán érkezett Újpestről a Videoton FC első csapatához, ahol 60 NB I-es bajnokin lépett pályára, és 4 gólt szerzett. Első NB I-es mérkőzését 2009. június 25-én játszotta piros-kékben, a KTE ellen. Érdekesség, hogy a szezont még csapatkapitányként kezdte meg a védő, ám Paulo Sousa vezetőedző később elvette tőle a karszalagot, legutóbb pedig csak a Videoton másodikszámú csapatában lépett pályára.

A székesfehérvári együttest az előző idényben bajnoki címhez segítő labdarúgónak egyelőre még nincs új klubja.

A csapat hivatalos honlapja szerint Hidvégi Sándort végleg megszerezte a Zalaegerszeg a Viditől, míg Szakály Dénes egy évre megy kölcsönbe a kék-fehérekhez.

Két további játékos hagyta el szerdán Székesfehérvár városát: Damir Milanovic Tatabányára szerződött, Lencse László pedig csatlakozott Gyurcsó Ádámhoz Kecskeméten, a fiatal támadót is kölcsönadták a KTE-nek a piros-kékek. A csatár a Ligakupában rögvest góllal debütált újdonsült csapatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik