Foci

11 milliárdból fedett futballpálya Kecskeméten?

Európai színvonalú sportközpont felépítésére írt ki ötletpályázatot Kecskemét városa. Beérkeztek az ajánlatok, amelyek grandiózus terveket tartalmaznak.

A város, amely élvonalbeli labdarúgó, kosárlabda, kézilabda, röplabda szakosztállyal büszkélkedhet, valamint ahol már épül a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas sportuszoda, nemrég írt ki pályázatot.

A felhívásban a Rudolf-laktanya, az uszoda, a mellette lévő teniszközpont és a Széktói-pályák hasznosítására várták a terveket az önkormányzat illetékesei. Nos, egy gazdasági társaság 11 milliárd forintból építene európai szintű sportközpontot, mellette még öt pályázat érkezett cégektől és magánszemélyektől – számolt be a delmagyar.hu oldal.

A legnagyobb volumenű beruházási terv nettó 8,5 milliárdos elképzelés, amely alapján az uszoda épületében jégcsarnok, a teniszpályák helyén parkolók, a Rudolf-laktanya területén pedig egy Látványsport Felkészítő Centrum jönne létre, ahol felépülne egy UEFA előírásoknak megfelelő fedett futballstadion és egy új kézilabdacsarnok.

A befektető társaságot nem nevezték meg. Egy másik pályázat a laktanya területén található – jelenleg használaton kívüli -istállók és lovardák felújítását tűzte ki célul, ahol lóversenyeket és bemutatókat tartanának.

A kecskeméti közgyűlés az ősz folyamán dönt, befogadja-e valamelyik pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik