Foci

Horváth aláírt új holland klubjához

Átesett az orvosi vizsgálatokon, majd aláírta kettő plusz egy évre szóló szerződését Horváth Gábor, aki a Videotontól távozik az ADO Den Haag futballcsapatához.

A holland élvonalbeli klub már hétfőn bejelentette, hogy szerződteti a 26 éves, négyszeres válogatott védőt, kedden pedig már a magyar bajnok Videoton csapata is közölte, hogy Horváth Gábor aláírta szerződését új klubjához a kötelező orvosi vizsgálatok után.

Horváth már az előző szezonban is Hollandiában futballozott, akkor a NAC Breda kölcsönjátékosa volt.

„Hosszú napon vagyok túl, korán érkeztem, és tetőtől-talpig megvizsgált az orvosi stáb. A fáradság ellenére nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Hollandiába: egyfelől azért, mert a bredai időszak megmutatta, hogy beleillek ebbe a közegbe, fekszik nekem a holland futball stílusa, másrészt már az édesanyám és rengeteg barátom is itt él. Az, hogy végelegesen a Den Haag csapatához kerültem, amolyan lelki nyugalmat ad, mert a hosszú távú megállapodás sokkal magabiztosabbá teszi a labdarúgót, mint a kölcsönszerződés” – fogalmazott Horváth, aki egyébként még a Breda játékosaként öngólt szerzett új csapata ellen.

A védő a Videotonról és Paulo Sousáról is ejtett pár szót. “Hiszem, hogy képes lesz a címvédésre a Videoton, mert Paulo Sousa személyében remek szakember irányítja a csapatot, akitől ez alatt a rövid idő alatt is rengeteget tanultam, tanultunk. Tudom, sokan nem ezen a véleményen vannak, de én belülről láttam az együttes játékát, és ilyen korszerű futballt, mint amilyet a portugál mesterrel játszik a Vidi, egy magyar csapat sem mutat” – mondta a Székesfehérvárról távozó futballista.

A játékos menedzsere, Vladan Filipovics elárulta, a tárgyalások két hete kezdődtek, a Videoton pedig a játékos érdekeit tartotta fontosnak, és nem gördített akadályt Horváth távozása elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik