Foci

A dél-koreai válogatott csapatkapitánya az Arsenalban

Az Arsenal leigazolta az AS Monacótól a dél-koreai labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Park Csu Jungot.

Park 2005-től 2008-ig hazájában, az FC Szöulban szereplet, majd ezt követően áttette székhelyét Európába, egészen pontosan Monacóba. A hercegségi klub három év után vált meg a dél-koraitól, aki a piros-fehérek színeiben 91 találkozón 25 találatott jegyzett. Az üzlet anyagi részleteit nem közölték a felek.

“Valóra vált egy álmom azzal, hogy itt lehetek, és nagyon büszke vagyok arra, hogy Arsenal-játékosnak vallhatom magam. Meg akarom mutatni, hogy milyen jó futballista vagyok” – nilyatkozta a 26 éves csatár, aki – az utánpótlás válogatott szereplést is figyelembe véve – a dél-koraiai nemzeti tizenegy mezét 100 alkalommal húzta magára.

Park nagy erősítést jelenhet a nyáron erősen meggyengült Ágyúsoknak. Az Arsenal rendkívül gyengén kezdte a szezont, ugyanis a Premier League első három fordulójában mindössze egy pontot gyűjtött, ráadásul hétvégén történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a Manchester Unitedtől.

Az Ágyúsok Parkon kívül a Werder Bremen védőjét, Per Mertesackert, a Fenerbahce baloldali hátvédjét, Andre Santost, és a Borussia Dortmund ifjú tehetségét, Mario Götzét is le szeretnék igazolni.

Park góljai a feltámadást jelenthetik az Arsenalnak:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik