Foci

A Barcelona a Villarrealt is kitömte

Magabiztos, 5-0-s győzelmet aratott a katalán alakulat a spanyol bajnokság első fordulójában. Alexis Sanchez és Fabregas is betalált.

Nem sokat gondolkodott azon a Primera Division címvédője, hogyan zárkózzon fel az első körben 6-0-s sikert arató Real Madridhoz. Ha nem is hatot, de ötöt azért rúgott a liga talán harmadik legerősebb klubjának.

A Villarreal ellen a Barca a Valdes – Keita, Busquets, Mascherano, Abidal, Thiago, Fabregas, Iniesta, Pedro, Messi, Alexis Sanchez összeállításban lépett pályára a majdnem telt házas Nou Campban. Xavi tehát a kispadon figyelte, ahogy a 25. percben Thiago megszerzi a vezetést, miután négy védő is csak nézte, ahogy felhozza a labdát (1-0).

A vendégek a Nilmar, Rossi támadósorral kezdtek, de utóbbi játékos nagy sorozata megszakadt, sem ő, sem más nem tudott góllal válaszolni a katalánok szokásos lehengerlő focijára. A Barca még az első félidő végén kétgólosra növelte előnyét, miután Fabregas Messi zseniális passzából is betalált (2-0), így a fordulás után már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a siker aránya.

Öt lett. Két perccel a szünet után megszerezte első bajnoki gólját a Barcelonában az Udinesétől érkezett Alexis Sanchez (3-0), a két utolsó gól pedig ki más, mint Lionel Messi nevéhez főződött (5-0). A másodiknál már pályán volt Xavi, Villa és a fiatal Jonathan is Pep Guardiola együttesében.

Mellesleg az 52. percben szerzett gólja (Iniesta óriási passza után) a 100. Nou Campban lőtt tétmeccsen szerzett találata volt az argentin zseninek.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – spanyol bajnokság, 1. forduló
Barcelona-Villarreal 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Thiago (25.), Fabregas (45.), Sanchez (47.), Messi (52., 75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik