Foci

Balhéztak az MTK drukkerei, a klub bocsánatot kért

Második meccsét is megnyerte az MTK a labdarúgó NB II-ben. Felcsúton ugyanakkor a kék-fehérek drukkerei botrányt okoztak.

Szép győzelmet szerzett az MTK a labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában, miután a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Videoton-Puskás Akadémia otthonában, Felcsúton nyert 2-1 arányban.

A gólokat Zsidai és Tischler szerezte, de nem csupán  emiatt lett emlékezetes a találkozó. A Fejér Megyei Hírlap beszámolója szerint a fővárosi csapat 30-40 szurkolója a meccs után hangos szidalmazásba kezdett, a célpont a helyszínen tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök volt (jelen volt Deutsch Tamás, az MTK elnöke is).

A drukkereket a Felcsút elnöke, Mészáros Lőrinc próbálta jobb belátásra bírni, de legalábbis felszólította őket a távozásra. Ez csak tovább szította az indulatokat, a verbális csata folytatódott az utcán is, miután a biztonságiak megakadályozták, hogy tettlegességig fajuljon az ügy. A helyiek állítólag videóra vették az esetet, aminek tehát folytatása is lehet.

Mindenesetre Mészáros Lőrincnek címezve az MTK labdarúgócsapatának vezetősége hétfőn elnézést kért a drukkerek viselkedése miatt. A levél írója Domonyai László, a kék-fehérek ügyvezetője.

Íme a közlemény szövege Domonyai László részéről
Tisztelt Elnök Úr !
A tegnapi Videoton II – MTK Budapest bajnoki mérkőzés után a szurkolók egy csoportja megengedhetetlen módon viselkedett a felcsúti stadionban.
E szurkolói cselekedet nem méltó az MTK értékrendjéhez, szellemiségéhez. 123 éves klubunk mindig is példamutató módon képviselte a magyar labdarúgást eredményeivel és sportkultúrájával egyaránt. A kis létszámú szurkolói csoport elfogadhatatlan cselekedetei miatt az MTK nevében elnézést kérek Öntől és a Videoton egész csapatától.
Az MTK Vezetősége a mai napon vizsgálatot kezdeményezett azért, hogy az egyes szurkolók e cselekedetben való részvételét kiderítse és a szükséges szigorú intézkedéseket meghozhassa.
A vizsgálat eredményeiről Önt személyesen tájékoztatni fogom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik